Šonka v Chorvatsku druhý!

Rychle a bez jediné chyby absolvoval v neděli Martin Šonka třetí pokračování série Red Bull Air Race. Skvělý výkon znamenal druhé místo a posun v tabulce šampionátu na průběžnou šestou pozici.

V chorvatské Rovinji se po pátém místu v kvalifikaci o postup do finálové osmičky utkal se Španělem Juanem Vallardem a byl úspěšný. V osmičce ho čekal Němec Dolderer a i toho Martin dokázal porazit.

Ve finálovém kole letěl Šonka první a zalétl vynikající čas. Hned po něm letěl ale Hannes Arch. Mezičasy byly prakticky totožné, chvíli to vypadalo lépe pro Rakušana, chvíli pro našeho reprezentanta. V cíli nakonec ukázala časomíra čas o sedm setin vteřiny lepší pro zkušenějšího Hannese Archa. Pak letěl Michael Goulian z USA, ale příliš tlačil na pilu a byl diskvalifikován kvůli překročení povoleného přetížení 10G. Vše měl v rukou Australan Matt Hall. Letěl také výborně, ale v cíli byl o sedmnáct setin pomaleji než Hannes Arch, což znamenalo třetí místo.

Martin Šonka svůj zatím největší úspěch v Red Bull Air Race komentoval takto: „Jsem opravdu šťastný za celý tým. V prvních dvou závodech sezony se nám nedařilo a tady v Rovinji jsme opravdu tvrdě pracovali, abychom získali první body. Byl to velmi náročný závod, zvláště vítr dával všem pilotům pořádně zabrat. My jsme se s tím vyrovnali dobře, vyvarovali jsme se zbytečných chyb a měli jsme konečně i trochu štěstí.“

V tomto týdnu přineseme na airZone.TV telefonický rozhovor s Martinem Šonkou.

Výsledky (www.redbullairrace.com)

Šonka v Chorvatsku druhý!
Šonka v Chorvatsku druhý!

Zveřejnit odpověď