TISKOVÁ ZPRÁVA: Prohlášení Aircraft Industries (L 410) k aktuální situaci

Kunovice, 2. 3. 2022

To, co se děje ve světě, nás hluboce mrzí a jsme proti agresi. Máme za sebou více než 80 let tradice letecké výroby, kdy v průběhu těchto let naše společnost vystřídala několik majitelů. Aktuálně je jím ruský vlastník (jiný, než uvádí média), čímž se pro nás, jako společnost, nejspíše spousta věcí změní, ale my sami nevíme, jaké dopady to bude mít, a proto zatím nedokážeme odpovědět na otázky, které jsou nám pokládány.

aircraft_industries

V současné době zaměstnáváme téměř tisíc zaměstnanců, mezi nimiž jsou lidé z Česka, Slovenska, Ukrajiny, Běloruska i Ruska. Spolupracujeme, jsme kolegové, přátelé a nejsme si vědomi toho, že by mezi námi byl někdo, kdo podporuje napadení Ukrajiny.

Naší prioritou je zachování výroby L 410, našeho českého dědictví a udržení téměř tisícovky našich zaměstnanců. Další české firmy se svými zaměstnanci jsou na naši výrobu úzce navázáni. Jsme pyšní na to, že dokážeme vyrobit civilní letoun L 410, který byl aktivně využíván během pandemie v České republice, Francouzské Guyaně, Kolumbii, Nepálu, Slovinsku, na Mauriciu a na mnoha dalších místech po celém světě. L 410 sloužila také například v rámci humanitární pomocí v Africe a pomáhá s dopravou v těžko dostupných oblastech po celém světě.

Poslední dva roky spojené s celosvětovou pandemií COVID 19 byly pro nás, výrobce letadel, velmi obtížné a měly obrovský dopad na poptávku po nových letounech. Intenzivně hledáme na západních a asijských trzích nové zákazníky, což je dlouhodobý obchodní proces a velmi záleží na důvěře v produkt, zázemí české továrny a umu techniků a odborníků z celé ČR.

Toto sdělení má za cíl ubezpečit společnost, že stojíme na straně demokracie a míru bez ohledu na národnost majitele.

Vedení společnosti Aircraft Industries

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Aircraft Industries, a.s., která do redakčního e-mailu dorazila 2. 3. 2022 v 10:18.

Zveřejnit odpověď