Velký přelet se řadí za Trabanty a DVTV. Získal téměř milión a čtvrt!

Jen Trabantisti a projekt DVTV získali kampaní na portálu Startovac.cz více než projekt „Velký přelet“ milovníků letecké historie z Leteckého muzea v Kunovicích. Ti si už na přelomu roků 2014 a 2015 vzali do hlavy, že poslat dva Tupolevy TU-154M z vládní letky do šrotu, by byla neskutečná škoda. Shodou různých okolností nakonec oba odkoupili za symbolickou cenu, ale s podmínkou, že v dohledné době z letiště Praha Kbely zmizí. Základní kapitál na demontáž „tůček“ dali dohromady všichni členové Slováckého Aeroklubu Kunovice, pod který Letecké muzeum patří. Každý člen vytáhl ze své kapsy pětistovku. To by ale přesto nestačilo a i s přispěním mnoha sponzorů a mecenášů zůstávala v rozpočtu „díra“ 400 000 Kč. A právě tu se rozhodli kunovičtí muzejníci zaplnit crowdfundingovým projektem na Startovac.cz. A tento šílený nápad zaujal takzvané „startovače“ natolik, že se za 30 dní podařilo vybrat 1 217 418 Kč od 1325 lidí!

Prelet_startovac_finale

Stránky leteckého muzea Kunovice naleznete zde: http://www.museum-kunovice.cz/
Stránky už uzavřeného projektu na Startovac.cz naleznete zde: http://www.startovac.cz/projekty/velky-prelet/

Když jsme před měsícem v airZone.TV na poslední chvíli dodělávali pro Velký přelet úvodní video, měli jsme neskutečnou trému. Vyjde to? Oněch 400 000 Kč bylo vybráno za necelé dva dny! A jízda pokračovala celý měsíc. Podobný big beat se strhl během posledních dvou dnů, kdy „startovači“ poslali více než 300 000 Kč. Věříme, že k tomu přispěla i „haluz“ – video se slavným Trabantistou a podporovatelem Danem Příbáněm, které se nám podařilo náhodou natočit během jiné akce. A podobných šťastných „haluzí“ zažil Velký přelet více.

Získáním prostředků prostřednictvím Startovače Velký přelet vlastně teprve začíná. Demontážní práce na kbelském letišti stále pokračují a samotný Velký přelet – tedy převoz naganského expresu po silnici z Prahy do Kunovic proběhne na podzim tohoto roku. airZone.TV bude přirozeně u toho. Navíc jsme pověřeni pracovat na oficiálním filmu.

Zůstaňte naladěni  a fanděte s námi!

Miroslav Oros, airZone.TV

Doprovodné „motivační“ video z produkce airZone.TV. Snad pomohlo…

Zmíněná „haluz“ – náhodně pořízené videou s Danem Přibáněm…

 

Zveřejnit odpověď