Velký přelet vybral cílovou částku! Přispívat ale můžete dál.

Třetím nejúspěšnější projektem crowdfundingového portálu Startovač.cz se zřejmě stane Velký přelet Leteckého muzea Kunovice. Na cílovou částku 400 154 Kč určenou pro převoz jednoho z vyřazených dopravních letounů TU-154M z vládní letky se podporovatelé složili za necelých 39 hodin! „Naganský expres“ by se měl do Kunovic přesunout ve druhé polovině roku 2016

V současné době jsou „tůčka“ na letišti ve Kbelích a probíhá jejich demontáž. Prakticky každý víkend jezdí do Kbel dobrovolníci z Leteckého muzea v Kunovicích a postupně demontují oba letouny, aby je bylo možné naložit na kamiony a převést do cílových destinací. A to tak, aby je bylo možné na místě opět složit do původního stavu. To znamená žádné flexy a autogeny – všechno pěkně šroub po šroubu. I proto se s demontáží moří už od začátku roku 2015. Druhé tůčko by mělo najít své místo v některém ze zahraničních leteckých muzeí.

25 dní před koncem kampaně na Startovač.cz je vybráno téměř 600 000 Kč. Velký přelet můžete ale formou nákupu některé ze zajímavých odměn podporovat i nadále. I zbylé peníze budou použity ve prospěch tůčka. Kunovičtí muzejníci za ně pořídí nové nástupní schody, pořádný podstavec pod letadlo, rádi by letadlo vybavili audio a video technikou, zálusk mají i na některý z demontovaných motorů.

V následujích dnech kampaně budou také připraveny nové odměny pro podporovatele a proslýchá se, že na své by si měly přijít i ženy.

Web projektu Velký přelet naleznete ZDE. Kampaň na Startovač.cz pak ZDE.

velky_prelet

Máme natočený další díl seriálu rozhovorů „Z očí do očí“ s kapitánem Velkého přeletu Martinem Hrabcem. Přineseme ho příští týden.

Zveřejnit odpověď