31. srpna 2018: ME v letecké akrobacii unlimited slavnostně zahájeno, čeká se na počasí

V historickém centru Jindřichova Hradce bylo včera večer 31. srpna 2018 slavnostně zahájeno Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie unlimited, které potrvá až do soboty 8. září 2018. Na tuto subotu 1. září 2018 byl naplánován první soutěžní den, ale počasí zatím létat nedovoluje. Diváci však mají alespoň možnost komentovaných exkurzí v hangárech.

AEC_2018_ilustrak

Účastníků nejvyšší třídy motorových akrobatů je přihlášeno 35, včetně dvojice českých reprezentantů – Martina Šonky a Marka Hyky. Českému týmu chybí Petr Kouřil, který se už řadu týdnů potýká s bolavými zády. Petr Kopfstein se z účasti omluvil už na začátku sezóny.

„Máme pět kompletních týmů a čtyři ženy. Obhájci titulů tady jsou – Martin Šonka ve freestylu a 2. místo v roce 2016 na mistrovství Evropy, pak je tady samozřejmě Michail Mamistov, který je úřadující mistr Evropy a zárověň mistr světa a jsou tady Frouncouzi jako vítězný tým z roku 2016 z mistrovství Evropy v Moravské Třebové,“ uvedl Vladimír Machula, ředitel závodu a prezident Autoklubu ČR. Další hvězdou je i Mikael Brageot z Francie, mladý pilot Master Class Red Bull Air Race.

AEC-2018_exkurze

AirZone.TV je samozřejmě na místě a bude ze závodů přinášet pravidelné videozpravodajství.

Zbyněk Smetana, airZone.TV

Zveřejnit odpověď