4. závod Red Bull Air Race v Budapešti už tento víkend! (+ rozhovor s Martinem Šonkou)

Zima a déšť bude zřejmě provázet 4. pokračování seriálu Red Bull Air Race v hlavním městě Maďarska Budapešti. Netěší to ani dvojici českých pilotů ve čtrnáctičlenném startovním poli kategorie Master Class Martina Šonku a Petra Kopfsteina.

P-20160603-00554_NewsPetr Kopfstein při tréninku v Maďarsku

Petr Kopfstein celou letošní sezónu zasvětil výhradně Red Bull Air Race a svému týmu Project Spielberg. Už pouhou možnost zúčastnit se v nejprestižnější kategorie závodu v Maďarsku řadí mezi další splněné sportovní sny, protože právě v Budapešti v roce 2005 jako divák pro tento sport zahořel: „Tehdy jsem si uvědomil, že tohle je přesně to, co bych chtěl v životě dělat. Red Bull Air Race se stal mým snem,“ vzpomíná Petr na jedenáct let starý závod. Karlovarský pilot po třech závodech figuruje zatím sice na posledním místě, svými časy se ale začíná dotahovat na zkušenější piloty:„Naše výkony jsou pro mě milým překvapením. Pro nás je důležité, že naše závodní časy jsou už nyní tam, kde jsme je očekávali až na konci sezony.“

03

Martin Šonka s trofejí pro mistra ČR v letecké akrobacii

Pouze s dobrými časy ale určitě nebude spokojený Martin Šonka, zkušenější ze dvojice českých reprezentantů. Po nevydařeném vstupu do seriálu a nule na svém kontě po dvou závodech si spravil chuť druhým místem v Japonku (článek airZone.TV zde). V přestávce mezi dvěma závody Red Bull Air Racesi Martin Šonka odskočil v rámci tréninku na mistrovství Evropy v letecké akrobacii (20. – 27. 8. 2016 – Moravská Třebová) získat další titul mistra České republiky, aby bezprostředně po závodech v Břeclavi odcestoval do maďarské metropole. Martina se nám podařilo vyzpovídat telefonicky.

Poslechněte si telefonický rozhovor s Martinem Šonkou:

 

freestyle_2

4. závod Red Bull Air Race 2016 v Budapešti můžete sledovat v přímém přenosu na www.redbullairrace.com/live. Sobotní kvalifikace začíná v 16 hodin, nedělní závod odstartuje ve 14 hodin. Záznam závodu bude možné sledovat v neděli od 17.50 hodin na ČT Sport. Na airZone.TV přineseme souhrn výsledků a pokud se to podaří i reakce českých pilotů.

Miroslav Oros, airZone.TV
(foto Red Bull, týmy P. Kopfsteina a M. Šonky)

Zveřejnit odpověď