airZone.TV – co bylo, co bude?

Letecká sezona je v plném proudu a redaktoři airZone.TV jedou na vysoké obrátky. Pojďme se podívat, co jsme od začátku prázdnin stihli a co dalšího nás v následujících týdnech ještě čeká.

mirda_leti

Samozřejmě, že i sami létáme – jak jinak by se vše dalo stíhat, že?

Od 7. do 13. července jsme v Břeclavi monitorovali 2. FAI mistrovství světa v letecké akrobacii kategorie Intermediate. Kromě toho, že jsme pro sociální sítě organizátorů připravovali každodenní sestřihy, vyrobili jsme i ucelenou 25minutovou reportáž, kterou odvysílal v úterý 23. července program ČT Sport. Reportáž je k vidění také v archivu airZone.TV.

Cestou do a z Břeclavi jsme se také zastavili na Mistrovství České republiky juniorů v bezmotorovém létání v Jaroměři. Pokud najdeme čas, připravíme krátký sestřih i z této akce. Pokud bychom čas náhodou nenašli, použijeme záběry a rozhovory z této akce do souhrnného dokumentu z další akce – Mistrovství světa juniorů 2019, které hostí od 28. 7. do 11. 8. maďarský Szeged. V Maďarsku celý druhý týden šampionátu působil redaktor Zbyněk Smetana. Ačkoliv v době zveřejnění tohoto článku víme, že to v Maďarsku „nazacinkalo“, i když se čeští junioři bili o dobrý výsledek do posledního dne, nenechte si 25minutový dokument na ČT Sport ujít – samozřejmě ho během srpna najdete i zde na airZone.TV.

smetana_hungary

Redaktor airZone.TV Zbyněk Smetana
v Szegedu v Maďarsku na MS juniorů v plachtění

Aby nebylo bezmotorového létání dost, v sobotu 20. července vyvrcholilo v Prievidzi na Slovensku Mistrovství Evropy neklapkových tříd. Čeští piloti létali skvěle a Pavel Loužecký obhájil v klubové třídě titul mistra Evropy z roku 2017. Miloslav Cink si „pohoršil“ ze druhého na třetí místo. Česká republika skončila v týmovém hodnocení na druhém místě. I z této akce jsme připravili souhrnnou reportáž, kterou odvysílal program ČT Sport v úterý 6. srpna.

Pátek 19. a sobota 20. července byly pro airZone.TV ve znamení hike & fly paraglidingu. Na náměstí v Rokytnici nad Jizerou odstartoval pátečním podvečerním prologem nový závod H&F Krkonoše. Hlavní závod pak vypukl v sobotu v 10 hodin také na náměstí v Rokytnici nad Jizerou. Cíl byl pak situován na fotbalovém hřišti. Televize airZone.TV dlouhodobě tento sport mediálně podporuje. Nejinak tomu bylo i v tomto případě – vznikla hned čtyřdílná reportáž, kterou najdete v archivu airZone.TV.

HaF_RACE_PART2_render.00_00_12_49.Still001

Velice se těšíme na Evropský pohár a Mistrovství České republiky v paraglidingové přesnosti přistání. Třídenní závod se uskuteční od 16. do 18. srpna v Beskydech. Budeme u toho, šéfredakor airZone.TV Miroslav Oros si možná zavzpomíná na svou paraglidingovou kariéru a závodu se osobně zúčastní a samozřejmě připravíme reportáž.

V týdnu od 12. do 18. srpna bychom se měli s kamerou a mikrofonem objevit na MČR v bezmotorovém létání v Moravské Třebové, na MČR v letecké akrobacii kategorií Sport a Intermediate ve Vrchlabí, a také na MČR v parašutistické disciplíně swoop v Klatovech.

Prostor dostane i balónové létání. Od 20. do 25. srpna budeme dokumentovat v Jindřichově Hradci MČR v balónovém létání 2019. Kromě dílčích reportáží připravíme i čtvrthodinovou souhrnnou, kterou navíc odvysílá program ČT Sport.

Vrcholem letošní letecké sezony a také letní sezony airZone.TV bude Mistrovství světa v letecké akrobacii kategorie Unlimited, které pořádá Francie na letišti Marcela Desaulta v Châteauroux. V akci budou od 22. do 31. srpna dva čeští piloti – Martin Šonka a Marek Hyka, a také redaktor airZone.TV Miroslav Oros. O této události roku vznikne 25minutový dokument, který odvysílá Česká televize na programu ČT Sport.

Ve stejném termínu jako MS v akrobacii se uskuteční ještě další akce, které alespoň krátce navštívíme – MČR v parašutismu v Mostě a Frýdlantu nad Ostravicí, MČR v letecké rally v Rakovníku a další akce.

Léto je, zdá se, od slova létat. Takže děkujeme za pozornost, už musíme zase letět!

Miroslav Oros a Zbyněk Smetana, airZone.TV

Zveřejnit odpověď