Bad Boys poprvé padli s HF Flying Circus, Harrer s Wantulou poráží v D2W Turka a Friče – známe výsledky MČR v Indoor Skydivingu 2019

Letňanský větrný tunel Hurricane Factory hostil v sobotu 12. ledna šesté otevřené mistrovství České republiky v indoor skydivingu. Pro české letce šlo také o kvalifikaci na mistrovství světa, které se uskuteční ve druhé polovině dubna ve francouzském Lille.

Létaly se tři disciplíny. Ve formačním skydivingu dorostla doposud neporaženému týmu Bad Boys konkurence v podobě týmu Flying Circus. V deseti soutěžních vstupech hned osmkrát dominovali Flying Circus a výsledkem 242 bodů získali svůj první titul mistrů republiky ve formačním skydivingu. Druzí skončili Bad Boys a třetí slovenští Skydive University Slovakia. Flying Circus ve složení Dagmar Bezděková, Martina Vaváčková, Lukáš Kadeřábek a Jakub Klapka si také vybojovali právo účasti na mistrovství světa.

Kompletní výsledky FS4 naleznete ZDE (odkaz se otevře v novém okně).

Ve dvě A kategorii mírně pokročilých letců dominoval polský tým Flyspot One2Three, české uskupení HF Cubs skončilo třetí a ve Francii bude reprezentovat Českou republiku v juniorské kategorii. V začátečnické kategorii jedno A zvítězil polský MAD Team.

kinga

Nádhernou podívanou se sedmi letci přinesl juniorský Solo Freestyle. Třetí místo obsadila domácí letkyně Karolína Henková… Na druhém místě se umístil Tobiáš Chaloupka, který se také stal juniorským mistrem České republiky. Oba se ale museli sklonit před uměním teprve desetileté polské reprezentantky Kingy Bely.

Kompletní výsledky Solo Freestyle Junior

freestyle_results

MCR_2019_freestyle_jun

V odpoledních hodinách patřil větrný tunel dvoučlenným týmům a disciplíně Dynamic 2 Way. V soutěži bylo rekordních šestnáct týmů – sedm českých a devět zahraničních. I zde šlo o účast na dubnovém mistrovství světa, kterou měly jisté první dva týmy.

D2W

Stupně vítězů patřily pouze českým týmům. Třetí místo obsadili Jonáš Krása a Tobiaš Chaloupka. O první místo se během pěti soutěžních letů přetahovali Jan Turek a Čestmír Frič s Jakubem Harrerem a Janem Wantulou. Několik drobných chyb týmu HF Honza a Čestmír oproti čistým letům týmu Hurricanes – to znamenalo titul mistrů České republiky pro Jakuba Harrera a Jana Wantulu mladšího.

MCR_2019_indoor_D2W

Kompletní výsledky Dynamic 2-Way

D2W_results

Rozsáhlejší reportáž přineseme do konce ledna na www.airzone.tv.

Miroslav Oros, airZone.TV
Foto: Daniel Suchý, Martina Buriánová
Video: airZone.TV

Zveřejnit odpověď