Bordovský, Koutný a Mach ovládli plachtařské mistrovství ČR 2020

Poměrně zajímavé sportovní příběhy se odehrávaly uplynulé dva týdny na mistrovství České republiky v bezmotorovém létání. Nejvýznamnější českou plachtařskou akci letošního roku hostil od 26. července do 8. srpna Aeroklub Tábor. Podařilo se odlétal devět platných soutěžních disciplín.

pmcr_2020_club

V klubové třídě získal svůj premiérový titul Ondřej Bordovský z Aeroklubu Krnov (Std. Cirrus). „Bobr“ létal výborně, od počátku soutěže se pohyboval na čelních příčkách a čtyři soutěžní úlohy včetně té úplně poslední vyhrál. Stříbrnou medaili bral Jan Ratz ze Zbraslavic (Std. Cirrus) a bronzovou medaili si odvezl Brit Finn Sleigh (ASW 20). Jedinou a tedy nejlepší ženou byla v této kategorii Pavlína Horáčková ze Šumperka (Jantar Std. 2).

pmcr_2020_15m

Slavit se bude i Aeroklubu Křižanov. Vynikající týmový výkon totiž předvedli Petr Koutný a Jan Pavlík v patnáctimetrové třídě (LS8 15m). Po první platné soutěžní úloze se tato dvojice usadila na prvních dvou příčkách, které neopustila až do konce šampionátu. Tito křižanovští borci tak ukázali, že v závěru mohutně útočící duo Cink – Loužecký se dá porazit. První zmíněný Miloslav Cink (LS8b 15m) obsadil třetí místo.

Mezi ženami ovládla patnáctimetrovou třídu Hana Trešlová (Ventus 2ax 15m), druhá skončila Barbora Moravcová (LS8a 15m) a třetí Jana Trešlová (Discus 2a 15m).

pmcr_2020_open

Dojetí neskrýval nový mistr ve volné třídě – David Mach. Tento nedávno ještě junior předvedl koncentrovaný výkon, kterým dokázal odrážet útoky svých soupeřů. Nejnepříjemnější byli především Tomáš Suchánek, Ondřej Dupal, Roman Mraček, Petr Tichý nebo Radek Krejčiřík. Tomáš Suchánek byl ale nakonec spokojený se druhým místem, stejně jako Radek Krejčiřík se třetím.

Pořadí žen ovládla ve volné třídě Alena Netušilová (JS1 c 21m) před Michaelou Rendlovou (JS1c 18m) a Lenkou Kuthanovou (JS1 c 21m)

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

pmcr_2020

Štáb airZone.TV několikrát plachtařské mistrovství navštívil a připraví souhrnnou reportáž, která bude mít premiéru na programu ČT Sport v úterý 18. srpna.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď