Češi v letecké rally na MS opět na špici

České reprezentační družstvo ve všeobecném letectví potvrdilo svou dlouhodobě přední světovou pozici. Na mistrovství světa v Santa Cruz v Portugalsku v disciplíně letecká rally 9. 9. 2016 vystoupilo v prestižní kategorii Unlimited na bronzový stupínek. První skončili Francouzi a druzí Poláci.

stupně vítězů kategorie unlimited
Stupně vítězů kategorie Unlimited

Individuálně si z českých posádek poradila s úlohami přesného létání, kde jde o to, proletět nad kontrolními body na vytýčené trati se vteřinovou přesností, nejlépe posádka Petr Opat – Ondřej Pokorný, která skončila osmá. Byla to právě vyrovnanost českéch letců,  která je v týmové soutěži vynesla na bronzový stupínek: Jan Havlík – Jiří Kadlec skončili dvanáctí a František Cihlář – Miloš Fiala šestnáctí.

stupně vítězů kategorie advanced
Stupně vítězů kategorie Advanced
Naprosto bravurně si vedli Češi v nižší kategorii Advanced. Zlato vybojovala posádka Petr Jonáš – Juraj Čekan, bronz získali Michal Rančák s Terezou Drgovou. A v týmech kategorie Advanced skončili díky tomu Češi první, i když bez medaile – ta se v kategorii Advanced uděluje až týmům, které medaile nezískaly v prestižní kategorii Unlimited.

Zbyněk Smetana, airZone.TV

foto: Petr Vestfál

 

Zveřejnit odpověď