České juniorky vezou z MS v indoor skydivingu zlato, tým dynamic 4-way podlehl až ve finále Francouzům

Český juniorský tým dnes dopoledne získal ve francouzském Lille zlaté medaile v létání ve větrném tunelu (indoor skydivingu). V disciplíně FS 4-way (čtyřčlenný formační skydiving) zalétal ryze dívčí tým ve složení Viktoria Nováková, Karolína Henková, Sabina Cioleková a Adéla Veselá v celkem osmi odlétaných soutěžních kolech výsledek 242 bodů. O sedm bodů tak česká děvčata překonala domácí juniorský tým Francie. Rozhodující náskok Češek se zrodil v polovině soutěže, kdy ve čtvrtém vstupu zalétly fenomenální výkon 47 bodů. Ze zlatých medailí se raduje Česká republika poprvé.

indoor_mistryne_2

Poslechněte si komentář trenéra české reprezentace Jana Klapky v telefonickém rozhovoru:

 

Až do finále v nejprestižnější disciplíně Dynamic 4-way to dotáhla česká čtveřice Jan Turek, Čestmír Frič, Jakub Harrer a Jan Wantula. Zde je ale čekal největší favorit – domácí tým Francie, který si brousil zuby na třetí zlato v řadě. Po drobných chybách v prvním finálovém letu se Češi dopustili i jednoho „bustu“ v tom druhém a velezkušení Francouzi si vítězství bezchybným letem pohlídali. Stříbro je ale vynikajícím úspěchem české čtveřice, která navíc spolu létá jen několik měsíců.

indoor_final_D4W

Poslechněte si záznam telefonického živého komentáře Jitky Mačíkové finálového souboje Dynamic 4-way:

 

V dalších disciplínách obsadili Martin Dědek 7. místo ve freestylu, Tobiáš Chaloupka 9. a Karolína Henková 13. místo ve freestylu juniorů, Jitka Mačíková a Lucie Matoušková 18. a Tobiáš Chaloupka a Jonáš Krása 19. místo v Dynamic 2-way a Jakub Klapka, Lukáš Kadeřábek, Dagmar Bezděková a Martina Vaváčková v disciplíně FS 4-way open.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Miroslav Oros, airZone.TV
Foto: Facebook Jana Klapky

Zveřejnit odpověď