Čeští rogalisté vezou z Makedonie evropský bronz! (+ rozhovor)

Senzace! Český reprezentační tým v závěsném létání obsadil na mistrovství Evropy v Makedonii třetí místo. Jde o vůbec první cenný týmový kov z vrcholné mezinárodní akce pro Českou republiku v historii českého závěsného létání. Češi začali skvěle, po první soutěžní úloze dokonce vedli, pak ale začali dominovat nepřekonatelní Italové. Společně s Čechy se o medaile přetahovaly i týmy Maďarska, Švýcarska a Německa. Před poslední – osmou disciplínou byli Češi dokonce na stříbrné pozici, v konečném účtování se ale před ně dostali Maďaři.

P1060287

Poslechněte si rozhovor s létajícím teamleaderem českého týmu Danem Vyhnalíkem:

 

V individuálním pořadí se nejvýše umístil a titul mistra Evropy získal Ital Christian Ciech, stříbro si vylétal další Ital Alessandro Ploner a bronz si z makedonského Krusheva odváží Švýcar Peter Neuenschwander. Dan Vyhnalík obsadil 7., Petr Beneš 10., Petr Polách 15., Jiří Gut 34., Miroslav Čáp 37. a Jiří Nádvorník 44. místo. Celkem se mistrovství Evropy zúčastnilo 88 pilotů z 22 zemí. Do týmové soutěže bodovali vždy tři nejlepší piloti v dané úloze. Během jedenácti soutěžních dní se podařilo uletět osm platných soutěžních úloh.

FB_IMG_1469545090777

České závěsné létání zažívá v posledních letech vzestup. Po předloňské stříbrné evropské medaili Dana Vyhnalíka a letošním týmovém bronzu budeme s napětím očekávat, co čeští rogalisté předvedou na dalších akcích. Tým je složený jak ze zkušených matadorů, tak z mladších dravých pilotů, což evidentně funguje.

P1060276

Blahopřejeme a těšíme se na další skvělé zprávy!

Miroslav Oros, airZone.TV
Foto tým ČR

Zveřejnit odpověď