CGAS bude prodávat L-410 UVP E20 a NG v Číně (+ 2 videa)

Moravský letecký výrobce Aircraft Industries poprvé představil prototyp L 410 NG v zahraničí a uzavřel dohodu s čínskou společností.

let-l-410-l-420-03

V rámci prestižní mezinárodní letecké výstavy MAKS v Moskvě, která proběhla od 25. do 30. 8. 2015, společnost Aircraft Industries, a.s. poprvé představila zahraniční odborné veřejnosti prototyp L 410 NG, který je inovovaným modelem stávající verze L 410 UVP-E20. Prototyp realizoval svůj první vzlet koncem července 2015.

L 410 NG má větší dolet (až 2 500 km) a vytrvalost (až 10 hodin) díky téměř dvojnásobnému objemu nových integrálních palivových nádrží, které jsou součástí nově konstruovaného křídla. Inovovaný model s výkonnější pohonnou jednotkou má vyšší platící zatížení až o 400 kg, dosáhne vyšší cestovní rychlosti (až 417 km/h TAS) a má modernizovanou pilotní kabinu technologií Glass Cockpit od společnosti Garmin, konkrétně avioniku G3000, která výrazně přispívá ke zvýšení bezpečnosti letu a komfortu posádky. Rovněž je podstatně zvýšena návrhová životnost letounu a to na 30 000 letových hodin a/nebo cyklů.

O letouny společnosti Aircraft Industries, a.s. byl na výstavě zájem, což potvrzuje podpis Dohody o spolupráci mezi Aircraft Industries, a.s. a čínskou společností China General Aviation Service Co. (dále CGAS) týkající se zprostředkování prodejů letounů L 410 UVP-E20 na čínský trh. Společnost CGAS je hlavním dovozcem letadel v kategorii všeobecného letectví v Číně, má bohaté zkušenosti s organizací dodávek leteckých výrobků, spolupracuje s leteckými vládními složkami, státními a soukromými leteckými společnostmi. Disponuje též komfortním zázemím pro údržbu letounů.

Z výše zmíněné dohody vyplývá, že společnost CGAS bude pro letouny L 410 na čínském trhu vyhledávat zákazníky, organizovat jednání s potenciálními provozovateli těchto letadel za účelem uzavření obchodních smluv, bude poskytovat součinnost při získávání potřebných dokumentů a poskytovat služby spojené s dodáním letounů L 410 do Čínské lidové republiky.

Pro společnost Aircraft Industries, a.s. je trh jihovýchodní Asie velmi perspektivním teritoriem, proto je uzavřená dohoda s čínskou stranou vítaným krokem vpřed. Společnost Aircraft Industries, a.s. prodala v minulém roce 16 letadel, letošní výrobní plán je 18 letadel, přičemž letos již byla dodána letadla například do Bangladéše či Alžíru. V červnu roku 2015 společnost Aircraft Industries, a.s. obdržela Typový certifikát FAA pro stávající model L 410 UVP-E20, který umožňuje provoz těchto letounů zejména na severoamerickém trhu a v zemích Karibiku.

Zdroj: Tisková zpráva Aircraft Industries, a. s.

Podívejte se na videa z produkce AIRZONE.TV, která jsme připravili pro firmy AIRCRAFT INDUSTRIES, a. s. a GE AVIATION CZECH a. s. pro prezentaci projektu L 410 NG na veletrhu MAKS v Moskvě:

Video z Roll-outu s komentářem otce a syna Pešákových (hlavního konstruktéra a šéfa projektu):

 

Krátké ale úderné promovideo společnosti GE Aviation Czech – dodavatele motorů GE 85M:

 

 

Zveřejnit odpověď