FINÁLE DCL 2017 – Drone Champions League s českou Rotoramou ŽIVĚ 2. a 3. prosince na airZone.TV

V sobotu 2. prosince od 12:45 a v neděli 3. prosince od 15:45 sledujte přímé přenosy dvou posledních závodů Drone Champions League. Mezi devíti čtyřčlennými týmy je jedním z největších favoritů český Racing Team Rotorama, který před dvěma posledními soutěžními dny vede tabulku šampionátu se ziskem 1080 bodů před britským týmem NEXXBLADES. Poslední dva závody se konají v Berlíně – v atraktivním prostředí jedné ze starých stanic berlínského metra.

airZone.TV přinese každý soutěžní den přímý přenos začínající sestřihem vývoje závodu, který vyvrcholí přímými přenosy semifinálových a finálových letů.

Časový harmonogram přenosů:

DEN 1 – Sobota 2. 12. 12:45 – 15:00
DEN 2 – Neděle 3. 12. 15:45 – 18:00

Systém závodů Drone Championships League

Každý závod hostí některá z atraktivních destinací, ve které je postavena soutěžní trať vytyčená brankami. Soutěží čtyřčlenné týmy. Ty jsou podle výsledků v kvalifikaci rozřazeny do dvojic, které se utkávají ve čtvrtfinále, semifinále a finále vyřazovacím způsobem.

Čtvrtfinále a semifinále

Souboj sestává ze tří soutěžních kol. V prvním a druhém kole se vzájemně utkává po jednom pilotu z každého týmu (single heat). Za vítězství bere tým bod. V prvních dvou kolech se tak hraje o dva body.
Ve třetím kole, kterému se říká „big heat“, letí proti sobě najednou všech osm pilotů – čtyři proti čtyřem. První stroj v cíli získává svému týmu bod. Pokud se jednomu z týmů podaří obsadit v big heat první tři pozice, získává tři body. Hraje se tedy o jeden nebo tři body. Tým, který po dvou single heat kolech prohrává 0:2, může ještě výsledek otočit.

Finále

Finále je obdobné jako 1/4 finále a 1/2 finále. Létá se v něm ale na pět kol. Čtyři kola „single heat“ a poslední páté „big heat“.

Racing Team Rotorama

dcl-2017-rotorama

Českou (a také Slovenskou) republiku reprezentuje v seriálu Drone Championships League 2017 čtveřice nazvaná Racing Team Rotorama:
Jan Mitner – CZE (*1986), Jakub Toman – CZE (*1996), Peter Mayer – SVK (*1991) a David Svoboda – CZE (*2001)

 

 

Zveřejnit odpověď