Dobrovolných pilotů je už přes 200, zapojil se i Martin Šonka. O jejich pomoc je zájem

Piloti lidem – tak se jmenuje projekt českých sportovních pilotů, kteří svou leteckou dovednost a možnosti rychlé přepravy chtějí využít pro pomoc v boji s virem. Zdravotnický materiál budou schopni dopravit kamkoli po České republice do dvou hodin od zadání až po vyložení.

Foto (3)

Ve středu 25. března večer bylo dobrovolně zaregistrovaných pilotů více než 200, operovat jsou schopni z více než 70 letišť. Z valné většiny jde o letce létající pro radost na sportovních letištích na dvou až čtyřsedadlových letounech. Mezi nimi je ale i celá řada profesionálních pilotů všech kategorií a instruktorů létání, kteří disponují pilotními kvalifikacemi pro let v noci nebo za zhoršeného počasí. Mezi dobrovolníky jsou i piloti vrtulníků, kteří jsou schopni dopravit materiál do bezprostřední blízkosti nemocnic. Možný je i rychlý přesun zdravotnického či jiného personálu dle aktuální potřeby. V případě neletového počasí nabízejí piloti alternativní dopravu po silnici.

Do projektu se registrovaly také významné letecké osobnosti v čele s Martinem Šonkou, mistrem světa letecké série Red Bull Air Race, mistrem Evropy a vicemistrem světa v letecké akrobacii.

Web projektu: www.pilotilidem.cz

Miroslav Oros a TZ Piloti lidem

Zveřejnit odpověď