TISKOVÁ ZPRÁVA: Piloti F AIR vykreslili na obloze devatenáct srdcí pro Česko

Benešov, 14.2.2021 – Netradičně se rozhodli přispět k oslavám svátku svatého Valentýna piloti z letecké školy F AIR. Ve vzdušném prostoru nad Českou republikou vykreslili celkem devatenáct srdcí, která jsou tradičním symbolem zamilovaných.

Čtyři největší srdce měla průměr zhruba 65 km, jejich obvod měřil 170 km a nacházela se ve čtyřech lokalitách po celé České republice, kde má letecká škola své základny. „Valentýnská neděle si přímo říkala o symbolický pozdrav od amatérských pilotů všem zamilovaným. Ideální počasí nám umožnilo zapojit většinu našich letadel a mohli jsme taky udělat radost všem fanouškům létání,“ říká Michal Markovič, ředitel letecké školy F AIR.

srdce_4

Devět letounů vzlétlo z benešovského letiště, které je domovskou základnou letecké školy F AIR, tři z Karlových Varů, dvě z Brna a jedno z Příbrami. Letadla byla pilotována klienty spolupracujícími s leteckou školou F AIR. Průměrně trvalo „vykroužení“ srdce jednomu stroji 45 minut. Zúčastněné letouny byly vybaveny odpovídači sekundárního radaru, které umožňují zachycení a jednoznačnou identifikaci letu na obrazovce Flight Radaru.

„Zároveň jsme chtěli upozornit na to, že létání soukromými letadly zůstává jednou z mála aktivit, kterých se hygienická opatření přijímaná proti šíření pandemie koronaviru bezprostředně nedotkla. Pro provoz letadel i samotné letecké školy je nutné dodržovat řadu přísných hygienických opatření, ale k výraznému omezení činnosti školy i hobby létání nedošlo,“ uvádí Michal Markovič.

Vytváření různých obrazců se při vhodných příležitostech věnují piloti po celém světě a velká komunita leteckých fanoušků tyto aktivity sleduje právě prostřednictvím aplikace Flight Radar. Letecká škola F AIR je v ČR první, kdo do „nebeského kreslení“ zapojil větší skupinu letadel.

srdce_5

O F AIR

Společnost F AIR, spol. s r.o. je první a dnes také největší soukromou leteckou školou v České republice, která funguje od roku 1990. Vychovává jak rekreační piloty, tak studenty, kteří se létání chtějí věnovat na profesionální úrovni, a to včetně studentů ze zahraničí. V roce 2000 se F AIR stal první českou leteckou školou splňující požadavky European Joint Aviation Rules JAR-FCL 1 a stal se tak mezinárodní leteckou školou (CZ/FTO-001). F AIR je také první českou leteckou školou certifikovanou podle standardů EASA (European Union Aviation Safety Agency; CZ/ATO-001). Letecká škola působí na letištích Benešov (LKBE), Karlovy Vary (LKKV), Příbram (LKPM) a Brno (LKTB). Společnost se dále věnuje pronájmu letadel, jejich servisu a je prodejcem letadel Tecnam a Shark v ČR.

Zdroj: Tisková zpráva F AIR, která do redakční schránky dorazila 14. 2. 2021 v 19:52 SEČ

! Jste organizace podnikající v letectví? Chcete publikovat své tiskové zprávy na airZone.TV? Zasílejte naše tiskové zprávy na info@cumulus.cz !

Zveřejnit odpověď