Fotostřípky z XXVII. Reprezentačního leteckého plesu 2018

10. února 2018 pražská Lucerna opět hostila, za velkého zájmu účastníků všech věkových kategorií, další – už 27. ročník Reprezentačního leteckého plesu, jehož pořadateli jsou Český svaz letectví z.s. a společnost Aviatik s.r.o. AirZone.TV přináší z akce fotoreportáž a kolekci fotografií.

Letecky_ples_2018_zahajeni_dechova_hudba

Slavnostního zahájení se ujali předseda Českého svazu letectví plk. v.v. Oldřich Pelčák a velitel Vzdušných sil AČR genmjr. Jaromír Šebesta. Konferenciérem večera byl Rey Koranteng.

Letecky_ples_2018_Pelcak_Sebesta

Kdo letecký ples zažil v Lucerně na vlastní kůži, tak ví, že s tancem se zde neotálí, parket se zaplnil hned po předtančení, které obstaral Standard klub Praha.

Letecky_ples_2018_predtanceni

Letecky_ples_2018_tanecnici

Letecky_ples_2018_tanecnik_Kuchta

Tanečníkům se o dokonalý hudební doprovod staral legendární Orchestr Václava Hybše s několika sólovými zpěváky a zpěvačkami.

Letecky_ples_2018_orchestr_Hybse

O zpestření hudebně tanečního programu plesu se postarali zpěvem Bohuš Matuš a světelnou kreací skupina EvilDancers.

Letecky_ples_2018_Bohus_Matus

Letecky_ples_2018_svetelna_show

Tradičně se v podzemním sálu, kterým hlavní sál Lucerny je, představila česká, a tedy i světová špička pilotů-modelářů, Tomáš Ciniburk, Jan Sedláček a Tomáš Živný.

Letecky-ples_2018_modelari

Na plese se daly potkat osobnosti spjaté s letectvím z různých oblastí – armády, leteckého průmyslu i leteckého sportu. Jako třeba světový hike & fly paraglidista Stanislav Mayer.

Letecky_ples_2018_Mayer

K významným hostům plesu patřil i nositel nejvyššího státního vyznamenání – Řádu bílého lva – Alois Dubec, kterého osobně pozdravili za pořadatele plesu Petr Tuček a Jaroslava Tučková.

Letecky_ples_2018_Dubec_Tuckovi

Jeden tanec všichni účastníci plesu věnovali také oslavě narozenin 95. narozenin pilota RAF, genmjr. v.v. Emila Bočka, který se bohužel nemohl leteckého plesu zúčastnit a omluvil se.

Letecky_ples_2018_solo_pro_Bocka

Oficiální předpůlnoční část reprezentačního leteckého plesu završilo losování tomboly o hodnotné ceny. První cenu – poukaz na dvě zpáteční letenky na Kanárské ostrovy – předával vítězi velitel Vzdušných sil AČR genmjr. Jaromír Šebesta.

Letecky_ples_2018_tombola

Máte-li zájem, můžete si stáhnout celou kolekci fotografií z této akce. Odkaz je ZDE. Na viděnou v roce 2019!

Text + foto: Zbyněk Smetana, airZone.TV

Zveřejnit odpověď