VIDEO: JGWC 2015 Austrálie. Den 3 – Trybenekr vítězí!

Stejně jako se lepší počasí v Austrálii lepší se i výkony českých pilotů v kategorii Standard. Třetí soutěžní den 9. mistrovství světa juniorů v plachtění letěly obě kategorie dlouhé úlohy – Standard 479 km, Club 348 km.

V klubovkách měli čeští piloti trochu smůly, když do dvou třetin závodu udržovali dobrou rychlost i náskok před soupeři. V poslední třetině se ale zdrželi a soupeři je dohnali a předlétli. Bylo z toho 18. místo Hany Trešlové, 22. Matěje Charouze a 26. Karla Nováka. Zvítězil Robin Diesterweg z Německa.

Video se souhrnem 3. dne:

Ve standardní třídě to dnes byla jiná písnička! Češi perfektně spolupracovali v celém průběhu letu, letěli aktivně a v závěru pomohlo i trochu štěstí, když čelní skupina včetně našich nalezla hořící pole s turbulentním, leč silným stoupavým proudem. Po sečtení výsledků z toho je první dílčí vítězství v disciplíně pro Pavla Trybenekra, hned za ním skončil včerejší smolař Martin Piskáček, šestý doletěl Radek Krejčiřík.

I čtvrtý soutěžní den slibuje dobré letové počasí s pro plachtaře až moc modrou oblohou. Držte našim reprezentantům palce!

Z Narromine Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď