JGWC 2015 Austrálie. Den 2 – první platná úloha. Češi budou útočit ze středu pole. (+VIDEO)

Středa 2. prosince byla v Narromine velice větrná a na australské podmínky i poměrně chladná. Pro obě kategorie byly vyhlášeny tříhodinové úlohy typu AAT se třemi rameny v délce mezi 200 a 400 km.

Čeští piloti začali velice opatrně, před odletem na trať vyčkávali a nechali si uletět první skupinu pilotů. To se mohlo zdát jako dobrá taktika, nicméně odstup první skupiny se našim nepodařilo stáhnout, první skupina dobře spolupracovala a letět na čele tak bylo dnes výhodou.

Druhý den objektivem kamery Miroslava Orose bez komentáře:

Podmínky se slabou a větrem sfouknutou termikou byly dnes obtížné a během dne se ještě zhoršovaly. Na to doplatili dva smolaři českého týmu – Matěj Charouz a Martin Piskáček, kteří nedoletěli do cíle a skončili na trati. Martin Piskáček byl vůbec smolařem dne, protože těsně před startem ještě musel řešit výměnu píchnuté pneumatiky. Na trať se tak vydal až úplně poslední, otevření startu sice stihl, ale narušení koncentrace si vybralo svou daň.

První platnou úlohu v kategorii Standard vyhrál Mateusz Siodloczek z Polska, Pavel Trybenekr skončil osmnáctý o jedno místo před Radkem Krejčiříkem (výsledky Standard Class).

Vítězem první úlohy v klubové kategorii je Maďar Daniel Arday, sedmý skončil Karel Novák se ztrátou pouhých 30 bodů na vítěze, 19. Hana Trešlová a 32. Matěj Charouz (výsledky Club Class).

Ve chvíli, kdy je publikován tento příspěvek, je v Austrálii čtvrtek 3. 12. 9 hodin ráno. Očekávány jsou podobné podmínky jako včera, jasná obloha, vítr do 8 m/s. Držte našim reprezentantům palce!

Miroslav Oros, airZone.TV, Narromine – Austrálie

 

 

 

Zveřejnit odpověď