JWGC 2015 – Den 6 – Pravá Austrálie posun vzhůru nepřinesla (+ VIDEO)

Šestý soutěžní den a pátá odletěná úloha. V Austrálii udeřila opět vedra s bezvětřím, teplotami ke 40 °C ve stínu a ve vzduchu se silnými stoupavými proudy a také kýženými kumuly.

Organizátoři neváhali vyhlásit disciplíny typu RACE. Pro standardní třídu přes pět otočných bodů daleko na jih a následně zpět na sever a domů do Narromine o celkové délce přes 600 km. Klubová třída letěla podobnou trať, jen o 150 km kratší.

Taktika Čechů byla jednoznačná. Neváhat s odletem na trať, spolupracovat a letět rychle. Vzhledem k předpovídané cirrovité oblačnosti v pozdějších odpoledních hodinách tato taktika měla logiku. Počasí bylo ale dobré až do večera, a tak ti, kteří s odletem na trať vyčkávali, na tom vydělali. Naneštěstí pro české piloty to bylo opět velké množství závodníků, včetně těch bojujících o umístění na pódiu. Na trať vyrazili až půl hodiny po našich a podařilo se jim jí zaletět o deset minut rychleji.

Podívejte se na rozhovory s trenérem Petrem Krejčiříkem před startem dnešní disciplíny a s pilotem Radkem Krejčiříkem v cíli:

https://youtu.be/41m9Mn3eoSI

Dnes z toho tedy byly opět výsledky v případě standardní kategorie ve druhé desítce (14. Krejčiřík, 16. Trybenekr, 18. Piskáček), v případě klubové třídy dokonce až v desítce třetí (25. Novák, 29. Trešlová, 31. Charouz).

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout ZDE.

I dnes v pondělí 7. 12. je očekáváno velice dobré počasí, pravděpodobně budou vypsány další dlouhé úlohy a první start je naplánován už na půl dvanáctou.

Držte palce, celá polovina závodu je ještě před námi!

Miroslav Oros, airZone.TV, Narromine – Austrálie

Zveřejnit odpověď