LAA ČR slaví 30. narozeniny výstavou v brněnské Olympii

Letecká amatérská asociace České republiky slaví celý rok 2020 výročí 30 let od svého založení. Organizace, která je státem pověřena správou létání na ultralehkých letadlech, závěsných kluzácích, padákových kluzácích a ultralehkých balónech byla založena v březnu 1990 v Brně. A právě v Brně probíhá od 12. do 28. září 2020 unikátní výstava se dvěma desítkami exponátů.

ULL_Kit_Fox_lr

Ultralehký dvoumístný Kit Fox je zavěšen přímo nad hlavním portálem

Výstava v Obchodním centru Olympie Brno demonstruje vývoj sportovní letecké techniky za uplynulých 30 let. Vystaveny jsou skutečné letuschopné stroje. Hned u hlavního vstupu je pod stropem zavěšeno dvoumístné amatérsky postavené ultralehké letadlo, pod ním na zemi stojí naopak moderní kompozitová letadla profesionální výroby. V prostorách obchodního jsou dále k prohlédnutí moderní i historické závěsné kluzáky, bezmotorové i motorové padákové kluzáky, ultralehký vírník, ultralehká letadla postavená ze stavebnic nebo sedačka pro létání na ultralehkých balónech.

MZK_lr

Historie a současnost – dole motorový závěsný kluzák s motorem Trabant,
nad ním je zavěšen supermoderní současný motorový závěsný kluzák Atos,
který se prodává už i v plně elektrické verzi.

“Sám nejsem přílišným příznivcem rodinných návštěv obchodních center. Doufám ale, že se nám pro návštěvníky podařilo připravit atraktivní podívanou, která třeba těm, kteří jsou na tom obdobně, čas strávený v obchodním centru zpříjemní,” komentoval přípravu výstavy prezident Letecké amatérské asociace Aleš Trtil.

MPG_lr

Současné i historické motorové jednotky pro padákové kluzáky.

Vernisáž výstavy proběhne v úterý 15. září 2020 od 17 hodin v hlavním portálu Obchodního centra Olympia Brno.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď