Lehké bitevníky L-159 Alca slaví úspěchy ve Spojených státech (+ video)

Zářijové vydání časopisu Combat Aircraft přináší reportáž o americkém zákazníkovi Aera Vodochody Draken International a chválí lehký bitevník L-159: „Letoun překročil veškerá naše očekávání svou spolehlivostí a znamenitým výkonem radaru,“ říká vicepresident firmy Sean Gustafson.

l-159_Nellis_2

Letouny L-159 působí v USA na výcvikové základně v Nellis v Nevadě a plní především roli „narušitelů“ v letce Red Flag. První z jedenácti letounů L-159, které společnost Draken International od Aera odkopila, působí v Nevadě od ledna 2016. Kromě letounů L-159 operuje firma se třinácti letouny A-4 Skyhawks.

l-159_Nellis

Za zmínku stojí i skutečnost, že společnost Draken International několikrát veřejně prezentovala zájem o novou verzi letounu L-39 s označením L-39NG.

On-line verzi článku naleznete zde: http://www.combataircraft.net/2017/07/11/draken-spreads-its-wings/.

Podívejte se na video z roll-outu prvního letounu L-159 Alca, který byl předán společnosti Draken International:

AERO Vodochody AEROSPACE se v současné době zaměřuje na dobývání trhů cvičných proudových letounů a lehkých proudových bitevníků. Úspěchy lehkého bitevníku L-159 Alca v USA, ale také v Iráku dávají naději, že projekt L-159, který byl na přelomu tisíciletí téměř zašlapán do země, čeká zajímavá budoucnost.

Nejnovější zprávy o aktuálních aktivitách společnosti AERO Vodochody AEROSPACE a.s. přineseme po Dnech NATO, které se konají v Ostravě o víkendu 16. – 17. září. Aero je generálním partnerem této akce.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď