Letadlo Grunau Baby okouzlilo porotu i diváky festivalu Mít křídla 2019

Už počtvrté v historii filmového festivalu Mít křídla se v sobotu 23. března 2019 radoval v Dolní Dobrouči z vítězství Tomáš Jung – vynikající pilot, nadšený historik, ale také rok od roku lepší dokumentarista. Dokumentární film „Letadlo Grunau Baby II b“ získal cenu odborné poroty i cenu diváků festivalu.

Mit_Kridla_2019_IMG_9689

Petr Jirmus (vpravo) předává cenu za 1. místo Tomáši Jungovi

Zvláštním hostem a členem poroty 11. ročníku festivalu Mít Křídla byl dvojnásobný mistr světa a Evropy, sportovec Československa roku 1985, letecký akrobat Petr Jirmus. Filmový program byl tak doplněn rozhovory moderátora akce Miroslava Orose s historicky nejúspěšnějším československým leteckým sportovcem. Předsedou poroty byl tradičně paraglidista Jan Škrabálek, který zatím nevynechal jediný ročník. V porotě zasedl také nový ředitel festivalu Radek Strasmeier a již zmíněný moderátor – šéfredaktor airZone.TV Miroslav Oros. Festival organizuje Spolek přátel vzduchoplavby Letohrad.

Mit_Kridla_2019_IMG_9707

Cenu za propagaci letectví získal od organizátorů i autor článku (vlevo) – děkuji!

Na dalších „medailových“ pozicích se umístily snímky Jemm 02 autora Jaroslava Jindry a Paragliding Maroko autora Jana Čapka.

Mit_Kridla_2019_IMG_9721

Ocenění autoři, porotci a organizátoři 11. festivalu Mít křídla

Filmový festival Mít křídla se konal pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a také pod záštitou senátora Petra Šilara.

Miroslav Oros, airZone.TV
Foto: SPV

Zveřejnit odpověď