Martin Šonka vítězí v Kazani!

26. srpna 2018, 14:50 SELČ. Martin Šonka vítězí v pátém závodu seriálu Mistrovství světa Red Bull Air Race v ruské Kazani. Nedělní final four byla nesmírně vyrovnaná – od druhého Michaela Gouliana z USA Martina Šonku dělilo pouhých jedenáct a půl setin vteřiny.  Letěl však nejrychleji ve všech pasážích trati, na kterou se ve final four vydal jako poslední. Třetí skončil Kirby Chambliss (USA) a čtvrtý Juan Velarde (Španělsko).

Martin_Sonka_vitezi_v_Kazani

Martin Šonka tak po vítězství v Budapešti přidává další prvenství v řadě a posouvá se s bodovým součtem 49 bodů z celkového třetího na druhé místo právě za Michaela Gouliana z USA (55 bodů). Třetí je Matt Hal z Austrálie (rovněž 49 bodů). Celkově čtvrtý Mika Brageot z Francie už ztrácí na stupně vítězů 22 bodů.

Petr Kopfstein si opět připsal jen dva body a je po pěti závodech s bodovým součtem 10 bodů mezi 14 piloty dvanáctý.

Martin_Sonka_Kazan

Z Kazaně se Red Bull Air Race stěhuje na poslední závod v Evropě do Rakouska do Vídeňského Nového Města, kde proběhne závod 15.-16. září, tedy týden po Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie Unlimited v Jindřichově Hradci, kde Martin Šonka bude obhajovat titul mistra Evropy.

Následovat budou v sérii RBAR 2018 pak už jen dva závody ve Spojených státech. 6. – 7. října v Indianapolis a 17. – 18. listopadu ve Fort Worth.

text: Zbyněk Smetana, airZone.TV, foto: Red Bull Air Race

 

 

 

Zveřejnit odpověď