ME v letecké akrobacii 2016 – jsme tam!

Moravská Třebová hostí od 20. do 27. srpna 2016 dvacáté mistrovství Evropy v letecké akrobacii. A my budeme přímo u toho!

Soutěž oficiálně začne v sobotu 20. srpna v 8 hodin zahajovacím briefingem. První soutěžící by se pak měli vydat do soutěžního boxu od 9 hodin. Po prvním soutěžním dni bude následovat slavnostní zahájení na náměstí v Moravské Třebové od 18:30.

DSC_1579-678x381

Další soutěžní dny budou začínat vždy v 8 ráno briefingem a létat se bude od 9 do 13 hodin a od 14 hodin do západu Slunce. Celá akce bude zakončena v sobotu 27. srpna bohatým programem pro veřejnost. Letiště bude otevřeno v 10 hodin a kromě vystoupení hasičů a Armády ČR čeká diváky dvouhodinové mistrovství Evropy ve Freestylu, Air Show a autogramiáda pilotů. V 18 hodin pak budou vyhlášeny výsledky mistrovství Evropy.

Kompletní program

EAC_2016_ZNELKA_UVOD.Still001

Na místě už pilně několik dní trénuje evropská akrobatická špička, nechybí špičkové týmy Ruska s Mikhailem Mamistovem nebo Světlanou Kapaninou, Francie s Mikael em Brageotem a přirozeně i tým České republiky v čele s Martinem Šonkou.

Seznam pilotů

Televize airZone.TV bude mít na místě každý den svého zpravodaje, který každý den připraví sestřih toho nejzajímavějšího.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď