Hostem XI. filmového festivalu Mít křídla bude Petr Jirmus. Pošlete svůj snímek i vy.

Už pojedenácté se v sobotu 23. března 2019 od 14 hodin sejdou fanoušci letectví a leteckých filmů v kině v Dolní Dobrouči na filmovém festivalu Mít křídla. Tento festival je určen jak pro profesionální, tak pro amatérské tvůrce. Porota složená z osobností leteckého i veřejného života bývá shovívavá a publikum nadšené a vděčné. Své snímky můžete přihlašovat do 10. března 2019.

festival-mit-kridla2017-5_denik-630

Snímek z X. ročníku festivalu Mít křídla

Předsedou poroty bude i letos paraglidista Jan Škrabálek, známý ze soutěží Red Bull X-Alps nebo Red Bull Dolomitenmann. Zvláštním hostem a členem poroty bude letecký akrobat Petr Jirmus – mistr světa z let 1983 a 1985. „Těší nás, že si náš festival oblíbily i velice známé osobnosti. Loni jsme tu měli Martina Šonku, letos se těšíme na Petra Jirmuse. Loni se také osvědčil moderátor Miroslav Oros (děkuji, pozn. autora článku), který dokáže program festivalu oživit vtipnými glosami a rozhovory s našimi hosty.“ Festival je samozřejmě především o zábavě a o dobře stráveném sobotním odpoledni a následně také o neformálním večeru, kterého se zpravidla účastní i všechny „celebrity“. Vstupné na akci je dobrovolné.

pilot737

Petr Jirmus stále profesionálně létá jako dopravní pilot

Amatérské i profesionální krátké filmy z prostředí vojenského, všeobecného či ultralehkého létání, motorového i bezmotorového paraglidingu, závěsného létání, balónového létání, létání s vírníky, vrtulníky, kluzáky a samozřejmě i z prostředí parašutismu, zkrátka z leteckého prostředí, by měly mít délku do 15 minut (lze se domluvit i na výjimce). Každý  tvůrce může přihlásit až tři snímky. Pořadatelé akceptují formát MPEG-2 nebo MPEG-4. Termín přihlášení snímků je do 10. března 2019. Filmy zasílejte poštou nebo formou uložení na datová úložiště (ulozto.cz apod.) s odkazem na email strasmeier@gmail.com.

Mít křídla 2019 bez sponzoru

Soutěž se zpravidla rozděluje ještě na kategorie dokument a klip, nejlepší snímek vyberou i diváci. Letos poprvé budou také tři nejlepší snímky v každé kategorii soutěžit o přízeň diváků televize airZone.TV. Festival pořádá Spolek přátel vzduchoplavby Letohrad.

V Dolní Dobrouči v sobotu 23. března 2019 od 14 hodin na shledanou.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď