Jaroslav Jindra a Kamil Boháč vítězi filmového festivalu Mít křídla 2022

Filmový festival Mít křídla se k radosti fanoušků letectví vrátil po loňské on-line variantě v sobotu 12. února 2022 do prostor útulného kinosálu v Dolní Dobrouči. Do hlavní soutěže se probojovalo celkem 14 snímků. Soutěžilo se ve dvou kategoriích – dokument a klip, diváci v sále vybrali také jeden snímek, který získal cenu diváků. Počet přítomných diváků byl velice příjemný, stejně jako počet diváků, kteří využili možnost sledovat festival prostřednictvím přímého internetového přenosu airZone.TV.

DSC06506a

Jaroslav Jindra a Kamil Boháč (třetí a čtvrtý stojící zprava) ovládli 14. ročník
filmového festivalu Mít Křídla v dolní dobrouči

V kategorii klip zvítězil snímek Nejhezčí Kamenec autora Kamila Boháče – sestřih zajímavého letového dne bezmotorového paraglidisty. Druhé místo obsadil klip Paragliding – žiješ jenom jednou z dílny Jana Čejpy a třetí místo získal klip Tréninkový let na Blaníku od Miroslava Štěpána.

DSC06475a

Kategorii dokument ovládl snímek Rumunsko filmaře Jaroslava Jindry. Snímek dokumentuje výlet skupiny vírníků do Rumunska, velice pěkně jsou v něm popsána navštívená místa a aktéři si v Rumunsku zalétají i s paramotory. Druhý skončil dokument Zlaté ruce – vroucí srdce autora Miroslava Štěpána o leteckém konstruktérovi Jiřím Leníkovi a třetí snímek Letadlo Twin Shark od Tomáše Junga.

DSC06476a

Náčelník Spolku přátel vzduchoplavby Marek Šnajdar
předává diplom a džbánek Miroslavu Štěpánovi

Cenu diváků získal snímek Jaroslava Jindry Dobrodružství pod Mont Blancem o průkopnických vírníkových pokusech létání na lyžích ve vysokohorském prostředí. Porota se také rozhodla udělit zvláštní cenu poroty snímku Spitfire CZ autorky Jitky Zelené.

DSC06470a

Velice milým zpestřením festivalu byla beseda Miroslava Orose
s dopravním pilotem Davidem Heclem

Zvláštním hostem festivalu byl dopravní pilot David F. Hecl, který si s moderátorem Miroslavem Orosem povídal nejen o své knize Mluví k vám kapitán, která vyšla na konci loňského roku a v současnosti se chystá už její třetí vydání.

DSC06496a

První dojmy vítěze kategorie reportáž / klip Kamila Boháče

Filmový festival Mít křídla je rok od roku kvalitnější. Přispívá k tomu nejen čím dál tím sofistikovanější přístup amatérských i profesionálních tvůrců, ale také velice srdečný přístup organizátorů k návštěvníkům a soutěžícím i vlídné hodnocení odborné poroty.

DSC06495a

Na záznam celého festivalu se můžete podívat zde:

https://www.airzone.tv/mit-kridla-2022-kompletni-zaznam-14-rocniku-filmoveho-festivalu/

Zveřejnit odpověď