O evropské tituly bojují také paraglidisté v Portugalsku

15. FAI mistrovství Evropy v cross country paraglidingu se koná od 16. do 28. července 2018 v oblasti Montalegre na severu Portugalska. Na startovní listině je 150 pilotů a pilotek (těch je 21) z 28 evropských zemí. Českou republiku reprezentuje šest pilotů a jedna pilotka, jmenovitě jsou to Petra Slívová, David Ohlídal, Petr Kostrhun, Stanislav Mayer, Stanislav Klikar, Pavel Iker a Jan Jareš.

me_pg_portugal_01

Během prvního týdne šampionátu se podařilo odlétnout pouhé tři kratší, ale platné soutěžní disciplíny. Nejlépe si z českých reprezentantů zatím vede David Ohlídal, který se pohybuje na rozhraní první a druhé desítky průběžného pořadí. V soutěži žen statečně bojuje Petra Slívová, která po slabší první úloze začíná útočit ze zadních pozic. Po 4. a 3. místě ve 2. a 3. úloze už je průběžně osmá. Český tým je po třech soutěžních disciplínách na šesté průběžné pozici.

me_pg_portugal_02

Po třech odletěných disciplínách vede v celkovém pořadí Christoph Eder z Rakouska, v pořadí žen je první Yael Margelisch ze Švýcarska a v hodnocení národních týmů je na čele Španělsko.

Průběžné výsledky můžete sledovat zde: https://airtribune.com/europg2018/results.
Oficiální web šampionátu je zde: http://europg2018.pt/.
Live tracking najdete zde: https://lt.flymaster.net/bs.php?grp=2412.
Číst můžete také denně aktualizovanou reportáž na pgweb.cz: https://www.pgweb.cz/zpravodajstvi/clanek:me-v-paraglidingu-2018-montalegre/

me_pg_portugal_03

Miroslav Oros, airZone.TV
Foto: Czech Paragliding Team, Stanislav Mayer

 

Zveřejnit odpověď