Odešel Jiří Kobrle. Letu zdar, pane pilote! Poslední rozloučení proběhne 24. 5. od 12 hodin ve Strašnicích

V pátek 17. května 2019 zemřel v nedožitých 84 letech Jiří Kobrle – letecký akrobat, zkušební pilot a letecký instruktor, mezinárodní rozhodčí a činovník, čestný prezident Aeroklubu České republiky a mezinárodní letecké federace FAI.

Jiří Kobrle zasvětil svůj život letectví, vynikal především v letecké akrobacii, ve které získal mnoho cenných kovů na domácích i mezinárodních soutěžích. Po ukončení sportovní kariéry se věnoval organizaci soutěží a dráze rozhodčího. Věnoval se také letecké publicistice a propagaci letectví ve všech jeho podobách.

Kobrle_3_airzone

Do poslední chvíle pomáhal s výcvikem nových pilotů, zalétávání nových strojů, rád také přijal roli druhého pilota, kdy byl na dlouhých letech zkušenou oporou mladším pilotům.

Podívejte se na reportáž o cestě náměstka ministra průmyslu a obchodu Vladimíra Bärtla na Farnborough International Airshow 2016 Zlinem 143, kde byl v úloze co-pilota právě Jiří Kobrle

https://youtu.be/sX7ndioAxmc

Letecký svět bude postrádat jeho nezaměnitelné charisma, kterým dokázal nejen ozdobit a rozzářit každou společenskou akci, ale také usměrnit dění v letecké politice směrem, který byl vždy v zájmu českého letectví. Za svou celoživotní práci byl v roce 2008 oceněn Zlatou leteckou medailí mezinárodní letecké federace FAI.

Kobrle_4_airzone

Jiří Kobrle na tradičním ocenění nejlepších leteckých sportovců

Poslední rozloučení s Jiřím Kobrlem proběhne v pátek 24. května 2019 ve 12 hodin ve Velké obřadní síni Strašnice.

Kobrle_2_airzone

Odešel gentleman českého leteckého sportu Jiří Kobrle. Letu zdar, pane pilote!

Redakce airZone.TV

Zveřejnit odpověď