Paraski Worldcup series ovládli Rakušané, Češi skončili třetí

Ve světovém poháru týmů v Paraski – kombinaci obřího slalomu a seskoků padákem na cíl – potvrdil dominanci rakouský klub HSV Red-Bull Salzburg. S přehledem zvítězil i na závěrečném závodě v Železné Rudě ve dnech 17. – 19. února 2017. Neztratily se ale ani české týmy. Reprezentační výběr „B“ byl v Železné Rudě čtvrtý, „áčko“ páté a v celkovém pořadí Světového poháru Česká reprezentace A skončila na třetím místě. Nejlepším jednotlivcem byl Rakušan Sebastian Graser, nejlepším z Čechů byl na desátém místě Libor Jiroušek, který tak získal i titul mistra České republiky.

paraski lyze

Podmínky v Železné Rudě byly náročné hlavně pro pořadatele. Trať obřího slalomu ze čtvrtka na pátek zmokla a ráno ji zasypaly přívaly čerstvého mokrého sněhu.

paraski_padaci

Horší to bylo ale s oblačností a větrem, kvůli nim se seskoky v pátek vůbec neuskutečnily. Také v sobotu se marně čekalo, jestli se nízká oblačnost rozplyne. Nakonec počasí umožnilo dokončit poslední závod světového poháru dvěma koly seskoků až v neděli.

paraski-pred dopadem

Výsledky Světového poháru po závodech v Rakousku, Německu a České republice:

  1. HSV Red-Bull Salzburg
  2. Germany Mix
  3. Czech Republic „A“
  4. Team Austria
  5. Italy
  6. Schweitz 1 – Helvetia
  7. HSV Red-Bull Salzburg 2
  8. Czech Republic „B“
  9. Czech Republic „C“

Pořadí mistrovství České republiky 2017:

  1. Libro Jiroušek
  2. Radek Šíma
  3. Tomáš Lednik
  4. Pavel Pígl
  5. Radim Bednář

Ve světovém poháru soutěžilo také osm žen. V Železné Rudě byla nejlepší Rakušanka Magdalena Schwertl, Češka Romana Taršinská skončila čtvrtá. Celkově ve světovém poháru zvítězila Švýcarka Erica Franz.

Zbyněk Smetana, airZone.TV

Zveřejnit odpověď