Paul Bonhomme končí v Red Bull Air Race!

Jen několik dní po zisku třetího titulu mistra světa Red Bull Air Race oznámil Brit Paul Bonhomme ukončení kariéry v Red Bull Air Race. Během deseti let, které v sérii strávil, absolvoval 66 závodů, devatenáctkrát zvítězil a 45krát stál na pódiu. Red Bull Air Race tak přichází o nejúspěšnějšího pilota své historie.

P-20151017-00011_News

„Myslím si, že teď je ten pravý čas skončit,“ prohlásil Bonhomme jen několik dní po zisku třetího titulu získaném navíc rekordním počtem 75 bodů. „Létání Air Race bylo naprosto úžasné, momenty absolutního soustředění v trati, ladění letadla k dokonalosti, soudržnost a společná radost týmu, to všechno bylo nádherné. Létat rychlostí přes 350 kilometrů za hodinu patnáct metrů nad zemí, překonávat 10G přetížení a nakonec protnout cílovou branku v nejlepším čase – to je pocit, kterému se nic jiného nevyrovná,“ dodal britský gentleman.

P-20151019-00035_News

Nutno dodat, že v Red Bull Air Race skončil po posledním závodě v Las Vegas i duchovní otec této soutěže maďarský pilot Peter Besenyei. Kdo tyto dva v sérii nahradí zatím organizátoři nezveřejnili.

Dá se ale spekulovat o tom, že to bude někdo z Challenger pilotů. Moc bychom to přáli Čechovi Petrovi Kopfsteinovi, je ale otázkou, zda organizátorům bude stát za to mít ve startovním poli dva piloty z malé středoevropské země…

P-20151018-00396_News

Článek o odchodu Paula Bonhomma na stránkách Red Bull Air Race.

Zveřejnit odpověď