Peklo!? Čeští paraglidisté na ME v přeletech třikrát šestí!

Přestože to vypadalo pro české barvy dlouho velice nadějně, odvážejí si nakonec z mistrovství Evropy v paraglidingu tři šestá místa. Konkrétně v celkovém pořadí Stanislav Klikar, mezi ženami Petra Slívová a šestý skončil i tým České republiky.

14. FAI mistrovství Evropy hostilo od 10. do 20. srpna 2016 Kruševo v Makedonii. Zúčastnilo se ho celkem 150 pilotů včetně 19 pilotek ze 30 zemí. Z jedenácti možných letových dní se letělo hned devětkrát. A šlo o kvalitní disciplíny v délce od 70 do 115 km.

me_pg_04

Český tým ve složení Tomáš Brauner, Stanislav Klikar, David Ohlídal, Petr Konsthun, Pavel Iker a létající týmlídryně Petra Slívová se ve druhé polovině závodu pral o stupně vítězů. Do výsledků týmu se počítají vždy dva nejlepší výsledky v dané disciplíně, rozdíly jsou tak minimální. Čeští piloti byli vidět zejména ve čtvrté disciplíně, kdy druhý doletěl úřadující mistr ČR Tomáš Brauner a třetí Stanislav Klikar.

Šesté místo Stanislava Klikara je velice solidní výsledek. Vedly k němu kvalitní lety s pořadím do dvacátého místa. Standovi se ale nevyhnuly ani propady, včetně přistání na trati v páté úloze. Podle současných pravidel se ale třetina nejhorších výsledků v soutěži škrtá. Další výsledky českých pilotů: 31. Ohlídal, 50. Brauner, 52. Iker, 60. Slívová, 76. Kostrhun.

me_pg_02

Petra Slívová opět nezapadla. Hned v první úloze byla sedmá mezi všemi 150 piloty. Po třech disciplínách mezi ženami vedla. Po čtvrté disciplíně se propadla ne třetí pozici, kde se držela i po osmém soutěžním letu. Poslední let však skončil už na trati a přestože se i ženám tři nejhorší výsledky škrtaly, na lepší než šesté místo to nestačilo.

Mistrem Evropy se stal Honorin HAMARD z Francie, druhý skončil Joachim OBERHAUSER z Itálie a třetí Xevi BONET DALMAU ze Španělska.

Mistryní Evropy je Seiko FUKUOKA NAVILLE reprezentující Francii.

Nejlepším národním týmem byla Francie, před Německem a Itálií.

Vítězové létají ve valné většině na padákových kluzácích Ozone EnZo 2, vlažně jim sekundují vrchlíky Gin Boomerang 10.

me_pg_03

Zveřejnit odpověď