Petr Kopfstein bude létat v elitní Master Class Red Bull Air Race! (+ ROZHOVORY s P. Kopfsteinem a M. Šonkou)

Opravdu horkou novinkou dnešního dne s náznakem senzace je informace, že Petr Kopfstein bude druhým Čechem, který bude ve startovním poli čtrnácti pilotů elitné kategorie Master Class Red Bull Air Race. Kromě výkonů loni celkově čtvrtého Martina Šonky se tak budeme moct těšit i na výkony tohoto sedmatřicetiletého sympatického borce z Karlových Varů. Společně s Petrem Kopfsteinem rozšíří startovní listinu i Slovinec Peter Podlunšek.

kopfstein_master_class

Peter Podlunšek (SLO) a Petr Kopfstein (CZE)

Petr Kopfstein bude létat na letounu Edge 540 V3, který jeho tým odkoupil od Martina Šonky. Martin Šonka tedy přesedlá na nový stroj. Na jaký? To bychom se měli dovědět v půlce února. Pokud bychom si ale chtěli zaspekulovat, jeden supermoderní Edge 540 V3 je „volný“ po maďarské legendě Peteru Besenyeim. A jedno letadlo v barvách Red Bullu (akrobatickou Extru 300SR) už Martin Šonka má… Připomeňme, že kromě Petera Besenyeiho ukončil soutěžní činnost i mistr světa Paul Bonhomme z Velké Británie.

Petr Kopfstein vstupuje do nové sezóny s novým týmem, který budou tvořit koordinátor Martin Nepovím (známe ho jako manažera Flying Bulls Aerobatics Teamu) a Andreas Kaufmann coby mechanik závodního speciálu Edge 540 V3. Oba dříve spolupracovali s již zmíněným Peterem Besenyeim.

Exkluzivní rozhovor Miroslava Orose s Petrem Kopfsteinem z dnešního poledne:

 

Rozhovor s Martinem Šonkou – reakce na postup Petra Kopfsteina do Master Class RBAR:

 

Formát soutěže zůstává tedy stejný. Čtrnáct účastníků se podle výsledků z kvalifikace utká ve vyřazovacím kole, ze kterého postoupí do TOP 8 všichni vítězové a jeden šťastný poražený s nejlepším časem. Do FINAL 4 postoupí vítězové z následných čtyř soubojů – nejlepší čas ve finále pak bere vítězství. Celkem se poletí v roce 2016 osm závodů – první 11. a 12. března v Abů Dhabí.

 

Petr Kopfstein of Czech Republic prepares for his flight at the Alliance Airport prior to the Challenger Cup of the seventh stage of the Red Bull Air Race World Championship at the Texas Motor Speedway in Fort Worth, Texas, United States on September 27, 2015. // Chris Tedesco/Red Bull Content Pool // P-20150927-00784 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Petr Kopfstein

Piloti Master Class pro rok 2016:

Hannes Arch (AUT)
Kirby Chambliss (USA)
Matthias Dolderer (GER)
Michael Goulian (USA)
Matt Hall (AUS)
Nicolas Ivanoff (FRA)
Petr Kopfstein (CZE)
Nigel Lamb (GBR)
Francois Le Vot (FRA)
Pete McLeod (CAN)
Yoshihide Muroya (JPN)
Peter Podlunšek (SLO)
Martin Šonka (CZE)
Juan Velarde (ESP)

Miroslav Oros, airZone.TV (foto Red Bull)

Kalendář závodů Red Bull Air Race naleznete v tomto článku!

Podívejte se také na videa a rozhovory s Petrem Kopfsteinem z našeho archivu:
Rozhovor s Petrem Kopfsteinem po vítězství v sérii Challenger v roce 2014 (2. 11. 2014)
Rozhovor s Petrem Kopfsteinem o létání v sérii Challenger z roku 2014 (srpen 2014)
Záznam tiskové konference s Martinem Šonkou a Petrem Kopfstein po sezóně 2014 (26. 11. 2014)

nebo zadejte do vyhledávání airzone.TV „Air Race“, abyste se o tomto nejrychlejším motoristickém sportu dověděli víc!

kopfstein3

 

Zveřejnit odpověď