Polští letečtí záchranáři se budou učit létat na italských sportovních letadlech Tecnam

Italská společnost Tecnam včera (26. 9. 2018) oznámila objednávku tří letadel Tecnam P2008JC Mk II pro Polskou leteckou záchrannou službu. Ta od svého založení v roce 2000 přepravila letecky přes 116 tisíc pacientů s využitím dvou letadel a 27 vrtulníků. V letošním roce nalétala polská záchranná služba téměř 10 000 letových hodin. V budoucnosti by polští letečtí záchranáři rádi do svého systému zapojili více klasických letadel, především pro přepravu pacientů na delší vzdálenosti. Objednané letouny Tecnam by měly sloužit pro výcvik budoucích záchranářských pilotů.

P2008JC-PMAR-144

Letoun Tecnam P2008JC Mk II je jednomotorový dvoumístný letoun s trupem z uhlíkového kompozitu a kovovým křídlem. Standardně je poháněn stokoňskými motory Rotax 912, které létají na klasický automobilový bezolovnatý benzín. Prázdné váží letadlo 400 kg, maximální vzletová hmotnost je 650 kg. Jde o jeden z nejoblíbenějších současných výcvikových letounů, v České republice je využívá např. letecká škola F-Air, která je také zástupcem a servisním centrem Tecnamu pro Českou republiku.

Trittico-p2008-2017

„Přizvání k budování polského systému letecké záchranné služby nás velice těší. Zvítězili jsme v soutěži, které se zúčastnilo velké množství našich konkurentů. Důvěra Polské letecké záchranné služby pro nás znamená nejen další potvrzení kvality letounů P2008JC a jejich oblíbenosti v leteckých školách, ale také ujištění, že Tecnam se etabloval kvalitou produktů i podpůrných služeb jako globální špičková značka,“ prohlásil Paole Pascale, prezident společnosti Tecnam.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď