Přímo z MS juniorů v plachtění v Narromine! Den 1 zrušen…

Miroslav Oros telegraficky z Narromine. V úterý 1. prosince 2015 byl soutěžní den po vzletu asi 15 soutěžících zrušen kvůli silnému větru, zatažené obloze a hrozícímu dešti a bouřkám. Silný vítr a slabá termika navíc znamenají vysoké riziko přistání do terénu. Při vyhlášeném „firebanu“, tedy vysokému riziku vzniku požáru, není možné přistání motorového letadla a následný převlek na domovské letiště, ale ani vjezd automobilu na pole. Proto nezbývá než s rozhodnutím pořadatelů souhlasit.
IMG-20151129-WA0000Český tým před tréninkovou úlohou

Startovní listina 9. FAI mistrovství světa juniorů v bezmotorovém létání čítá 30 závodníků ve klubové třídě a 28 závodníků ve standardní třídě. Českou republiku reprezentují v klubovkách Hana Trešlová, Karel Novák a Matěj Charouz (všichni na Cirrusech), ve standardní třídě v Narromine létají Radek Krejčiřík (Discus 2a), Pavel Trybenekr a Martin Piskáček (oba LS8). Trenéry národního týmu jsou Petr Krejčiřík a Tomáš Rendla.

vichr
Zabezpečování letadel před blížící se větrnou smrští

Počasí na následující dny vypadá ale velice dobře – australsky, a tak se dá předpokládat, že o nových mistrech světa rozhodne velké množství letů. O všem podstatném vás budeme zde na www.airzone.tv průběžně informovat.

Miroslav Oros, airZone.TV, Narromine – Austrálie
(foto: český tým)

IMG-20151130-WA0024
Český tým při slavnostním zahájení 30. 11. 2015

IMG-20151130-WA0000
Perlička za zákulisí – plachtění je energeticky velice náročný sport

Zveřejnit odpověď