Rakouský Diamond Aircraft je v čínských rukou – koupil ho Wanfeng Aviation

Těsně před Vánocemi oznámily společnosti Diamond Aircraft Industries GmbH (Rakousko) a Wanfeng Aviation Company (Čína), že se Wanfeng Aviation Company stala stoprocentním vlastníkem rakouské společnosti. Wanfeng tak rozšiřuje portfólio svých investic do leteckého průmyslu mimo Čínu už na čtvrtou zemi. Kromě Rakouska už dříve investoval do projektů v Kanadě, Velké Británii a také České republice.

csm_Group_Picture_9b77a3c4a8

V České republice společnost Wanfeng Aviation uzavřela už v dubnu 2016 kontrakt o transferu technologií se společností Direct Fly (informovali jsme o tom v tomto článku s videi). Diamond Aircraft je ale přeci jen „větší ryba“ – v současné době vyrábí pět typů jednomotorových pístových letadel, dva typy dvoumotorových letadel, tři typy letadel pro speciální mise, zabývá se také vývojem a výrobou leteckých simulátorů. Diamond Aircraft je známá svým vysoce inovativním přístupem k vývoji a výrobě letadel. Jako jedna z prvních přišla například s využitím úsporných naftových leteckých motorů i v kategorii lehčích letadel.

csm_header_product_overview_ba8a86a9d5

Christian Dries – už bývalý prezident Diamond Aircraft komentoval postoupení společnosti takto: „Abychom značce Diamond zajistili dlouhodobou budoucnost a prostor na globálním trhu, hledali jsme silného partnera. Ve společnosti Wanfeng Aviation jsme nalezli investora, který má podobné vize jako my. Diamond bude v dobrých rukou.“

Bin_Chen_

Bin Chen – předseda představenstva Wanfeng Aviation a prezident Wanfeng Auto Holdings Group vysvětlil důvod zatím největší akvizice: „Vedoucí postavení Diamond Aircraft na trhu malých a středních letadel nás přitahovalo. Tým pod vedením Christiana Driese dokázal za 25 let historie firmy vyvinou široké portfolio letadel, které se s naší pomocí bude nadále rozšiřovat. Chceme, aby se značka Diamond Aircraft stala celosvětově nejúspěšnější v oblasti všeobecného letectví.“

Employee_Present

Wanfeng Auto Holdings Group se profiluje kromě letectví v dalších pěti průmyslových odvětvích. Její působnost je celosvětová, skládá se z více než 60 dceřiných společností, které zaměstnávají přes 12 000 lidí. V rámci Číny jde o 124. největší soukromou společnost a 18. největší společnost v automobilovém průmyslu.

Celou tiskovou zprávu v angličtině si můžete přečíst ZDE.

Miroslav Oros, airZone.TV
Foto: Diamond Aircraft

 

Zveřejnit odpověď