Red Bull Air Race zavítá v roce 2018 poprvé do Francie. Dočkáme se i prvního čínského závodu?

Osm zastávek na třech světadílech – tradiční místa, ale také premiérový závod ve Francii v Cannes. Red Bull zveřejnil termíny závodů a většinu destinací na sezónu 2018.

P-20171107-01665_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Sezóna začne už 2. – 3. února otevíracím závodem v Abu Dhabi ve Spojených arabských emirátech. Tato destinace bude hostit úvodní závod RBAR pojedenácté za sebou!

Druhý závod se uskuteční 21. – 22. dubna ve francouzském městě Cannes – Francie bude hostit Red Bull Air Race vůbec poprvé v historii této série. Jsme zvědaví, s jakou odezvou se závod v zemi, která akrobatickému letectví odjakživa přeje, setká. Francie má navíc ve startovním poli Master Class hned tři piloty, v Challenger Class navíc soutěží jediná žena v sérii Mélanie Astles.

Třetí závod se bude konat v zatím neoznámené destinaci v Evropě 26. – 27. května, poté se bude celý cirkus stěhovat do Budapešti, kam je na 23. – 24. června naplánována čtvrtá zastávka seriálu.

Asijští příznivci Red Bull Air Race si přijdou na své 4. – 5. srpna. Místo pátého závodu sice není také ještě oznámeno, intuice nám ale napovídá, že půjde o Japonsko.

I v roce 2018 se bude létat okolo pylonů v Rusku a opět na již tradičním místě – v Kazani a to 25. a 26. srpna.

Předposlední závod série proběhne v USA v Indianapolis 6. – 7. října a sezóna vyvrcholí v listopadu Asii. Pokud bychom si mohli vsadit, vsadili bychom na to, že se dočkáme prvního čínského závodu. Naše tipy jsou Peking, Shanghai nebo Zhuhai.

V Master Class by mělo soutěžit opět 14 pilotů. Zatím nebylo oznámeno jméno pilota, který nahradí odcházejícího Slovince Petera Podlunšeka. Jisté by ale mělo být, že na startovní listině ročníku 2018 by měla figurovat dvě česká jména – Martin Šonka a Petr Kopfstein.

Red Bull Air Race 2018:
Únor 02-03: Abu Dhabi, UAE
Duben 21-22: Cannes, France
Květen 26-27: Europe, místo bude oznámeno
Červen 23-24: Budapest, Maďarsko
Srpen 04-05: Asie, místo bude oznámeno, tip airZone.TV – Japonsko
Srpen 25-26: Kazan, Rusko
Říjen 6-7: Indianapolis, USA
Listopad: Asie, místo bude oznámeno, tip airZone.TV – Čína

Miroslav Oros, airZone.TV
foto / video Red Bull

Zveřejnit odpověď