Red Bull Air Race – San Diego – Šonka favoritem, Kopfstein sází na žraločí kůži

San Diego ve Spojených státech hostí tento víkend druhou zastávku seriálu Red Bull Air Race. Největším favoritem je po úvodním vítězství v Abú Dhabí český pilot Martin Šonka. Prosadit by se chtěl i s pomocí revoluční technologie druhý z Čechů Petr Kopfstein.

Vítěz Red Bull Air Race 2014 Nigel Lamb považuje za největšího favorita právě Martina Šonku: „Loňské celkové sedmé místo svědčilo o tom, že Martin a jeho tým teprve hledali správnou cestu. Vítězství v Abú Dhabí je jednoznačným důkazem, že ji našli. Na Martinovi Šonkovi, podobně jako na Matthiasi Doldererovi, je vidět největší posun. Martin Šonka by v San Diegu neměl ve Final 4 chybět.“ Sám Martin Šonka je na závod nažhavený. Na svém facebookovém profilu píše: „V roce 2007 jsem tu byl a s Jiřím Hölzelem z České televize jsem spolukomentoval závod. Byl to nádherný zážitek. Už zítra si nově postavenou trať vyzkouším na vlastní kůži, nemůžu se dočkat!“ A na facebookovém profilu Martina Šonky si můžete trať s Martinem Šonkou proletět nebo se podívat, jak se nacvičuje opuštění kabiny v případě přistání do vody.

sonka

Marin Šonka, v pozadí vlevo stratég Petr Františ a vpravo týmový koordinátor Josef Šonka

Povzbudivě zní také slova legendy Red Bull Air Race na adresu Petra Kopfsteina: „Petr Kopfstein už loni ukázal, že má závodnické srdce a velice dobrý stroj. V úvodním podniku letošní sezóny ale také ochutnal, jak hořkosladce chutná Red Bull Air Race. Tipuji umístění mezi 4. a 7. místem, ale když se podaří udržet chladnou hlavu – pódium čeká!“ Petr Kopfstein navíc vytahuje trumf z rukávu. Na náběžnou hranu křídla svého Edge V3 před závodem aplikoval speciální fólii, jejíž struktura je inspirována žraločí kůží. A třetí místo v tréninku svědčí o tom, že by to mohla být cesta, jak se ještě více přiblížit těm nejlepším. Podívejte se i na facebook Petra Kopfsteina – můžete tam třeba vidět, jak vypadá kokpit letounu našeho reprezentanta.

shark_skin

Nanášení technologie Shark Skin na náběžnou hranu letounu Petra Kopfsteina

Kromě Martina Šonky mezi největší adepty na vítězství v San Diegu pasuje Nigel Lamb Matthiase Dolderera, Nicolase Ivanoffa a Yoshihide Muroyu.

Jak to dopadne může napovědět kvalifikace, která začíná v neděli hodinu po půlnoci našeho času. Závod samotný pak začíná v neděli ve 22 hodin Round of 14, o půlnoci z neděle na pondělí pak pokračuje Round of 8 a Final 4 začne v pondělí 17. 4. v 0:30 středoevropského letního času.

sonka_kopfstein

Týmová příprava českých rivalů v Red Bull Air Race :-)

Závod budeme sledovat a na www.airzone.tv a na facebookovém profilu airZone.TV budeme přinášet nejaktuálnější zprávy!

Miroslav Oros, airZone.TV
Zdroje: Red Bull, FB Martina Šonky a Petra Kopfsteina

Zveřejnit odpověď