Redbullí neděle: 11:30 start X-Alps 2019 a 13:00 Air Race

Ve znamení špičkových sportovních akcí s „logem Red Bullu“ je neděle 16. června 2019. V 11:30 odstartuje v rakouském  Salcburku Red Bull X-Alps – nejtěžší paraglidingový hike & fly závod s cílem v Monaku. A ve 13 hodin začne v ruské Kazani Round of 14 druhého letošního závodu Red Bull Air Race.

x-alps_2019_route

X-Alps 2019 měří vzdušnou čarou 1138 km

Na startu letošního X-Alpu bohužel nebude letos žádný Čech. Fandit ale určitě budeme slovenskému reprezentantu Juraji Koreňovi, pro kterého to bude X-Alpová premiéra. Největším favoritem závodu je pochopitelně pětinásobný vítěz Christian Maurer ze Švycarska. Závod můžete sledovat živě prostřednictvím live trackingu na adrese: https://www.redbullxalps.com/live-tracking.html. Start v 11:30.

X-ALPS_2019

Fotografie ze startu prologu

V Kazani výborným čtvrtém místě v kvalifikaci vyzve hned v prvním souboji Round of 14 Petr Kopfstein Nicolase Ivanoffa. Český reprezentant má formu a má šanci. Pozor, Francouz může ale kousat. Pozorní budeme i u šestého souboje, ve kterém se utká včera druhý Martin Šonka se Španělem Velardem. Pikantní bude třetí let, ve kterém změří síly loni celkově druhý Australan Matt Hall se třetí Američanem Goulianem. Do souboje s včerejším vítězem Mikou Brageotem z Francie zřejmě nenastoupí Němec Dolderer, který poškodil po střetu s pylonem winglet pravého křídla svého letadla. Round of 14 začíná ve 13 hodin středoevropského letního času a závod můžete sledovat živě na adrese: https://airrace.redbull.com/live.

rbar_kazan_14

 

 

Zveřejnit odpověď