San Diego kvalifikace: nejrychlejší Dolderer, Šonka třetí, Kopfstein osmý

Výkony úřadujícího šampiona Matthiase Dolderera rostou v San Diegu s každým letem. V kvalifikaci, která určila dvojice, které se dnes večer ve 23 hodin našeho času utkají v Round of 14, zalétl nejrychlejší čas 58,332. Domácí diváky potěšil Michael Goulian, který zalétl druhý nejlepší čas a dobrou formu potvrdil i Čech Martin Šonka, který v kvalifikaci končí třetí. Ve druhém kvalifikačním letu ale trefil pylon.

dolderer_san_diego_kvalifikace

Matthias Dolderer (Německo) – vítěz kvalifikace Red Bull Air Race – San Diego

Penalizace se nevyhnuly některým z favoritů, a tak souboje o body v Round of 14 přinesou pikantní duely. Nepovolený náklon v jedné z branek zaznamenali rozhodčí třeba u Yoshihide Muroyi a Nicolase Ivanoffa. Muroya tak skončil až desátý a Ivanoff dvanáctý. Nováček Mika Brageot do kvalifikace kvůli technickým problémům se strojem vůbec nenastoupil a automaticky tak jde na vítěze Dolderera. Petr Kopfstein zaletěl ve druhém kole bezchybně a čas 1:00,331 byl osmý nejlepší.

kopfstein_san_diego_let

Petr Kopfstein – v kvalifikaci 8. místo

„Los“ Round of 14 je tedy následující. Matthias Dolderer se utká s Mikaelem Brageotem, Michael Goulian s Christianem Boltonem, Martin Šonka si bude muset poradit s nebezpečným Nicolasem Ivanoffem, Matt Hall vyzve Petera Podlunseka, Pete McLeod svede souboj s Yoshihide Muroyou, Kirby Chamblis vyzve Francouze Le Vota a Petr Kopfstein se utká s Juanem Velardem.

masters-rl-qualifying-san-diego2017

Máme se na co těšit, Round of 14 začíná dnes v San Diegu ve 14 hodin místního času, tedy ve 23 hodin středoevropského letního času. Vše podstatné se dozvíte na airZone.TV.

sonka_san_diego_let

Martin Šonka byl v kvalifikaci o dvě tisíciny vteřiny pomalejší než Michael Goulian

Miroslav Oros, airZone.TV
Foto: Red Bull

Zveřejnit odpověď