Šonka v Japonsku druhý! Zvítězil domácí Muroya

Třetí letošní zastávka Red Bull Air Race v Japonsku byla pro Martina Šonku momentem pravdy. Po nevydařeném vstupu do šampionátu s pouhými dvěma body z úvodních dvou závodů musel Martin nutně bodovat. A zadařilo se! Jediným, kdo byl v Chibě ve Final 4 rychlejší, byl k radosti fanoušků domácí Yoshihide Muroya.

P-20160605-00998_News

Martin Šonka musel v Round of 14 překonat Rakušana Hannese Archa, který ale postoupil dál jako nejrychlejší poražený. Martin při tomto letu zalétl nejrychlejší čas závodu. V osmičce si pak Šonka poradil se Španělem Velardem a ve finálové čtyřce byl rychlejší než třetí Američan Kirby Chamblis a čtvrtý Brit Nigel Lamb. Na vítězného Muroyu ztratil necelé dvě desetinky vteřiny.

Výklad trati Steva Jonese:

První dva body v šampionátu získal Petr Kopfstein. Ze čtrnáctky sice nepostoupil, ale letěl bezchybně a bylo z toho konečné 9. místo.

V celkovém průběžném pořadí vede Němec Mathias Dolderer s desetibodovým náskokem na druhého Američana Kirby Chamblise. Třetí je Francouz Nicolas Ivanoff. Martin Šonka je už sedmý, ale rozdíly v první desítce jsou minimální. Seriál tak po dnešním závodě dostává opět náboj. Čtvrté pokračování nás čeká 16. – 17. července v Budapešti!

Závodní den v jedné minutě:

 

Zveřejnit odpověď