Ústecké nebe plné letadel – 2. 9. 2017 – pohodová akce v Ústí nad Labem

Na poměry typického regionálního letiště, mezi které letiště Ústí nad Labem patří, se zde budou v sobotu 2. září 2017 dít pozoruhodné věci. Členové místního aeroklubu totiž organizují akci s názvem „Ústecké nebe plné letadel“, která má návštěvníkům z řad veřejnosti, ale i přilétnuvších hostů z ostatních letišť ukázat, že to na letišti Ústí nad Labem žije. Akce začne v 10 a skončí v 17 hodin. Od 13 do 15 hodin bude připraven atraktivní letový program s ukázkami motorové i bezmotorové akrobacie, předvedou se repliky historických letadel i široká škála sportovních letadel. Vstup na akci je ZDARMA.

Podívejte se, jak vypadal Den letiště Ústí nad Labem v květnu roku 2010:

Mimo letový program slibují organizátoři i zajímavý doprovodný program. Zazpívá Linda Finková, předvede se integrovaný záchranný systém, vystoupí fakír, návštěvníci se pokusí o zápis do České knihy rekordů pokusem o největší počet letících papírových vlaštovek.

LD_USTI_plakat_web

Na letiště bude jezdit ze zastávky Bukov Rondel každou půlhodinu autobus. Piloti mají možnost přiletět po celý den mimo času od 13 do 15 hodin – k dispozici jsou travnaté drahy 23 nebo 05 s délkou 780 metrů, komunikační frekvence Ústí Radio je 123,405 MHz.

Kromě létání slibují pořadatelé přátelské posezení, dobré pití i něco ugrilovaného. Stránky letiště jsou www.lkul.cz.

Nezbývá, než organizátorům i návštěvníkům popřát co nejlepší počasí.

Miroslav Oros, airZone.TV

 

 

Zveřejnit odpověď