Ústecké nebe plné letadel – už v sobotu 1. září

V sobotu 1. září 2018 od 10 do 17 hodin ovládnou nebe nad Ústeckem historická a akrobatická letadla. Za významné podpory Ústeckého kraje a města Ústí nad Labem, a za účasti zástupců obou organizací, se i v letošním roce koná akce pro širokou veřejnost „Ústecké nebe plné letadel“. Organizátorem je Ústecký aeroklub ve spolupráci s Veritas Consulting.

Nebe_plne_letadel

Pro tento rok se pořadatelé rozhodli vybrat téma první a druhé světové války. Návštěvníci se tak mohou těšit na ukázky historických letadel nejen na zemi, ale také v simulaci vzdušných historických soubojů přímo na obloze. Vstup na akci je pro všechny návštěvníky zdarma.

„V minulém roce jsme zaznamenali velký zájem rodin s dětmi o akci tohoto druhu, proto i letos chystáme kromě letadel bohatý doprovodný program. Na místě budou dětské atrakce, soutěže pro děti a vystoupí také populární YouTuberka a zpěvačka Veronika Spurná, kterou na videokanále Youtube sleduje přes 300 tis. fanoušků,“ říká zástupce organizátorů Milan Elšík.

Jednou z hlavních priorit organizátorů je hladký průběh dopravy na ústecké letiště. Ta bude za podpory Dopravního podniku Ústí nad Labem zdarma. Návštěvníci tak mohou využít kyvadlovou dopravu, která bude letos posílena, a bude jezdit ze zastávky Rondel. Zastavovat bude také na zastávce Lipová a u Obchodního centra Všebořice.

Foto_Petr_Kolmann-22_resize

Pro návštěvníky, kteří zvolí dopravu osobním vozem, bude po dohodě s novým majitelem otevřeno parkoviště u OC Všebořice za poplatek 30 Kč. Parkoviště je asfaltové a pod kamerovým systémem. Z parkoviště centra pak budou moci návštěvníci využít kyvadlové dopravy nebo si na letiště dojít příjemnou procházkou, která trvá cca 15 minut.

Jedním z mnoha bodů bohatého programu budou ukázky policejní práce a techniky. Na místě proběhne ukázka vznášedla, tandemových seskoků parašutistů, ukázka modelářů a RC modelů. Pro milovníky létání bude i letos možnost seznamovacích letů na sportovních letadlech a také na vrtulníku Robinson R44. Program bude moderovat milovník letadel Martin Cihlář z rádia Evropa 2. Připraveno bude i o občerstvení, které zajistí Bar Saturnin.

Kompletní informace o akci jsou k dispozici na nově spuštěných webových stránkách www.usteckenebeplneletadel.cz, na Facebookovém profilu a Instagramu s názvem Ústecké nebe plné letadel.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď