V Polsku probíhá 20. FAI ME v plachtění „klapkových“ tříd (aktualizováno 19. 5.)

V polské Turbii bylo v sobotu 11. května 2019 zahájeno 20. FAI mistrovství Evropy v plachtění „klapkových“ tříd – tedy tříd Open, 18 metrů a 20 metrů. Na letišti Aeroklubu Stalowa Wola Turbia se sešlo celkem 17 pilotů ve třídě Open, 29 pilotů ve třídě 18 metrů a 14 posádek dvoumístné 20metrové kategorie. Své reprezentanty vyslalo o titul mistrů Evropy bojovat 20 zemí.

Aktualizace 19. 5.

Ve čtvrtek 16., pátek 17. a v sobotu 18. května se podařilo odletět další tři disciplíny ve volné a 18m třídě. Dvě v kategorii dvoumístných 20metrových kluzáků. Petr Tichý se ve volné třídě drží na medailových pozicích, po 4. disciplíně je druhý, vede Ital Brigliadori. V 18metrové třídě je Roman Mraček pátý s odstupem 38 bodů na bronz – solidní náskok přes 100 bodů si vybudovalo polské duo – vedoucí Sebastian Kawa a druhý Karlo Staryszak. Petr Krejčiřík ve volné a Marek Pechanec v osmnáctimetrové třídě jsou shodně čtrnáctí a ve zbytku šampionátu je čeká úloha supportérů svých týmových kolegů. Nedaří se dvojici Lešinger / Mach ve 20m třídě – jsou na předposledním 13. místě.

created by dji camera

Česká republika obsadila všechny třídy. Ve třídě Open budou létat Petr Tichý a Petr Krejčiřík, v 18metrové třídě Roman Mraček a Marek Pechanec a ve třídě 20 metrů posádka Michal Lešinger a David Mach.

created by dji camera

airZone.TV bude mít na začátku a na konci šampionátu na místě reportéra, který se přihlásí s aktuálními zprávami. Sledujte i facebookový profil airZone.TV. Reportáž podporuje Aeroklub České republiky – děkujeme.

On-line tracking a výsledky můžete sledovat na oficiálním webu mistrovství.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď