VIDEO: Matt Hall vítězí i v Chibě. Martin Šonka třetí

Matt Hall ukázal při třetím závodě letošní série Red Bull Air Race v Japonsku, že jeho vítězství v Cannes nebylo náhodné. V Chibě v neděli 27. května až po 12. místě v sobotní kvalifikaci vyřadil domácího miláčka Yoshihide Muroyu (ten byl vyřazen po překročení maximálního přetížení), poté přelétal Jauna Verardeho ze Španělska a i ve final 4 byl také nejrychlejší. Druhé místo si vylétal Michael Goulian z USA a oba dva společně vedou šampionát s 36 body. O třetí a čtvrté místo se dělí s 19 body Yoshihide Muroya s Martinem Šonkou, který po technických problémech v prvních dvou závodech konečně zalétal podle svých představ a skončil třetí.

Martin Šonka mohl být časem i druhý, ale ve finálovém letu chyboval v jedné z bran a inkasoval dvouvteřinovou penalizaci. Podobně chyboval i Pete McLeod, který skončil čtvrtý. Martin Šonka po devátém místu v kvalifikaci nastupoval v Round of 14 proti Juanu Velerdemu ze Španělska. Vyřadil ho, ale Španěl postoupil jako lucky looser. V Round of 8 si Martin Šonka poradil s Francouzem Mikou Brageotem. “Po tom mrzutém začátku sezóny jsme rádi, že jsme na stupních vítězů. Byl to velmi náročný závod a musíme si toho vážit. Na druhou stranu úplně stoprocentně být spokojený také nemohu, protože ve finále přišla chyba a ta nás nějaké body stála,” vysvětloval po finálovém letu Šonka.

AP-1VST5N8GH2111_news (2)

Petr Kopfstein nastoupil po osmém místě v kvalifikaci právě proti mladému Francouzovi Mikovi Brageotovi. Oba zaletěli čistě, Český reprezentant byl bohužel o 0,171 sekundy pomalejší. Potřetí za sebou tak Petr Kopfstein skóroval do celkového pořadí dvěma body za deváté místo a průběžně je se šesti body na dvanáctém místě.

Čtvrtý závod se koná 23. – 24. června v Budapešti. Martin Šonka už by do něj měl konečně nastupovat s technicky vyladěným strojem: „Do Maďarska za námi vždy přijelo mnoho českých fanoušků a co máme zprávy, chystají se i letos. Je to sice odpovědnost a určitý tlak, ale zároveň radost a velká pocta, když vidíte tolik českých vlajek v těch davech. Určitě fandy budeme chtít potěšit dobrým výsledkem. Ještě před závodem nás čeká výměna všech válců v motoru, což by také mělo pomoci, abychom se v Budapešti znovu mohli rvát o stupně vítězů.”

Miroslav Oros, airZone.TV
Foto a video: Red Bull

Zveřejnit odpověď