Výběr provozovatele letecké záchranky v Ústí nad Labem se bude opakovat!

Rozhodnutí o výběru slovenské firmy Air Transport Europe jako vítěze tendru na provozovatele vrtulníků letecké záchranné služby od 1. ledna 2017 pro Ústecký kraj ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík zrušil. Zároveň rozhodl o opakování výběru, přičemž provozovatele bude vybírat nová komise.

LZSUL_vlcsnap-2016-12-06-15h34m07s166

Ministr Miloslav Ludvík tak reagoval tak na patovou situaci, která vznikla po napadení výsledku tendru stávajícím provozovatelem, společností DSA a.s. u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. O rozhodnutí úřadu a celé situaci jsme informovali na airZone.TV velmi podrobně 18. listopadu 2016.

„Vzhledem k tomu, že ÚOHS předběžným opatřením zakázal uzavření smlouvy pro provozování vrtulníků letecké záchranné služby na základně v Ústí nad Labem, protože pochyboval o mimořádně nízké nabídkové ceně, rozhodl jsem se toto rozhodnutí o výběru zrušit.  Nová hodnotící komise teď tedy znovu posoudí tuto část veřejné zakázky. Věřím, že je to nejrychlejší cesta k dořešení celé věci,“ citovala svého ministra tisková zpráva ministerstva zdravotnictví, uveřejněná v pondělí 5. prosince 2016.

vlcsnap-2016-12-06-15h34m58s145

Tisková zpráva Ministerstva zdravotnictví dále uvádí, že nové posouzení a hodnocení nabídek proběhne v souladu s § 79 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, který ukládá povinnost zadavatele nabídky buď posoudit a hodnotit sám nebo ustanovit jinou hodnotící komisi. Ministr zdravotnictví se rozhodl pro druhou variantu. Nová hodnotící komise je devítičlenná a meziresortní – členové jsou nominováni z Ministerstva zdravotnictví ČR, Ministerstva dopravy ČR, Ministerstva vnitra ČR a Ministerstva obrany ČR.

vlcsnap-2016-12-06-15h35m10s42

Podle výše zmíněné tiskové zprávy mají dvě třetiny členů hodnotící komise, jejíž složení už vláda schválila, příslušnou odbornost ve vztahu k předmětu veřejné zakázky. Komise by měla být svolána v nejbližším možném termínu.

Je ovšem otázkou, jak vše dopadne a případně jak dlouho bude leteckou záchranku pro Ústecký kraj provizorně zajišťovat Policie ČR ze stanoviště v Praze, jak jsme o této záložní variantě informovali 21. listopadu 2016.

Navržení členové hodnotící komise:
1. Mgr. Jan Bačina (Ministerstvo zdravotnictví)
2. Ing. Vladimír Soldán, Ph.D. (Úřad pro civilní letectví)
3. pplk. MUDr. Zdeněk Pašek (Agentura vojenského zdravotnictví)
4. Ing. Pavel Beran (Ministerstvo obrany)
5. plk. Ing. David Pouč (HZS Královehradeckého kraje)
6. kpt. Ing. Jan Krámek (Letecká služby Policie ČR)
7. MUDr. Jan Marounek MBA (Ministerstvo zdravotnictví)
8. Mgr. Michaela Povolná (Ministerstvo zdravotnictví)
9. JUDr. Marcela Rohlíková (Ministerstvo zdravotnictví)

Náhradníci za členy hodnotící komise:
1. Ing. Josef Pospíšil  (Úřad pro civilní letectví)
2. mjr. Ing. Petr Šafařík (Ministerstvo obrany)
3. JUDr. Eva Burešová (Ministerstvo obrany)
4. plk. Ing. Lenka Rašovská (GŘ HZS ČR)
5. Ing. Zdeněk Balcar (Letecká služba Policie ČR)
6. MUDr. Irena Červenková (Ministerstvo zdravotnictví)
7. Mgr. Radovan Vítek (Ministerstvo zdravotnictví)
8. Mgr. Radim Bureš (Ministerstvo zdravotnictví)
9. Ing. Václav Tůma (Ministerstvo zdravotnictví)

Zbyněk Smetana, airZone.TV

Zveřejnit odpověď