Výroční zpráva: stovka videí v airZone.TV v roce 2016

Jak byl rok 2016 pestrý, jsme na jeho konci ukázali v sestřihu „Takový byl rok 2016 airZone.TV„. Svou zajímavost a důležitost ale mají i číselné údaje zachycující práci airZone.TV, tedy jakási naše „výroční zpráva“ za rok 2016, v němž airZone.TV oslavila své druhé narozeniny. Věříme, že ani vás čísla nebudou nudit, ale příjemně motivovat.

airZone.TV oslavila 2 roky!

V roce 2016 internetová letecká televize airZone.TV publikovala celkem 103 samostatných videopříspěvků, bez započítání drobných videoukázek, obsažených v článcích. To jsou v průměru zhruba dvě videa týdně, věnovaná zejména podpoře českého letectví – sportu, průmyslu, rekreačnímu létání a další letecké tématice včetně její historie. Jen 26 videopříspěvků bylo starších – reprízovaných nebo převzatých, z těchto převzatých navíc celých 14 tvořily filmy přihlášené do soutěže, kterou jsme sami vyhlásili (Filmová soutěž airZone.TV 2016). Znamená to tedy, že tři čtvrtiny všech videopříspěvků jsou z naší vlastní produkce roku 2016.

Na 250 UL letadel sletu LAA sobě, Jihlava

Ačkoli bylo řečeno, že se airZone.TV klade za cíl zejména podporu českého letectví, nečiníme tak jen v české kotlině, ba naopak. Naše kamery se kvůli plnění našich cílů vydaly za českými sportovci i českými firmami do sedmi cizích zemí na třech kontinentech, do Austrálie (MS v plachtění – sice na konci roku 2015, ale výsledný film měl premiéru až 2016), Německa (letecký veletrh Aero Friedrichshafen), Anglie (veletrh Farnborough International Airshow a Biggin Hill – let generála Emila Bočka v 93 letech opět ve Spitfiru), Francie (MS v paraglidingové akrobacii), Maďarska (MS v akrobacii na kluzácích), Litvy (MS v plachtění) a do Číny (veletrh letectví a kosmonautiky Airshow China). Věnovali jsem se také zvyšování bezpečnosti vzdušného prostoru – především šestidílným seriálem DRONY, který jsme připravili ve spolupráci s Ministerstvem dopravy.

airzone_wpac_repo_patek.Still003

 

Novinkou roku 2016 byly dva nové diskusní formáty, „Z očí do očí“ a „Kulatý stůl airZone.TV“ a velmi specifické bylo naše hlavní mediální partnerství s akcí Leteckého muzea v Kunovicích „Velký přelet“, jehož splněným cílem byla záchrana bývalých vládních speciálů TU-154M „Naganského expresu“ a „Prezidentského dostavníku“. Dodejme jen jaksi „mimo protokol“ výroční zprávy airZone.TV 2016, že premiéra našeho celovečerního filmu o „Velkém přeletu“ proběhne 23. února 2017 v kině v Uherském Hradišti, přesně rok od spuštění finanční sbírky přes startovac.cz, pro kterou jsme vytvořili sugestivní videoklip akce Velký přelet a dokumentovali jsme také samotný Velký přelet – respektive zářijový pozemní přesun Naganského experesu do Kunovic.

airzone_fullback (1)

 

Všechna videa, odvysílaná na airZone.TV v roce 2016, měla celkem 377 351 shlédnutí, jen podle součtu počtu shlédnutí přímo ze stránek airZone.TV. Do této statistiky nejsou započítaná početná shlédnutí i přímo z nabídky YouTube.

Nedílnou a rovněž velmi sledovanou součástí produkce airZone.TV jsou i zprávy a články. V roce 2016 jsme jsme jich vydali 144, v drtivé většině původních, nepřevzatých, obvykle i s několika fotografiemi. U těchto článků jsme zaznamenali 278 217 načtení.

Připočteme-li k výše zmíněným číslům více než milionkrát zobrazenou titulní stránku airZone.TV a 600 000 zobrazených příspěvků z našeho archivu dostáváme se na číslo 2 300 000 zobrazených stránek za rok 2016. Od června do prosince 2015, to přitom bylo pouhých 300 000 zobrazení.

Věříme, že se nám podaří rostoucí trend udržet. A hlavně, že bude airZone.TV naše diváky, naše partnery a tím pádem i nás samotné bavit.

Zbyněk Smetana, airZone.TV, foto archiv

Zveřejnit odpověď