MS v akrobacii na kluzácích 2018 Zbraslavice – úspěch českého advanced týmu, v unlimited bronz a dva piloti v TOP 10

Ve středu 1. srpna v 17 hodin bylo na letišti Zbraslavice oficiálně zahájeno Mistrovství světa v akrobacii na kluzácích. 57 pilotů ze 13 zemí soutěžilo až do soboty 11. srpna ve dvou kategoriích – nejvyšší unlimited a přípravné advanced.

Celkem se podařilo v obou kategoriích odlétat pět soutěžních programů. V kategorii unlimited získal titul mistra světa Ferenc Toth z Maďarska, druhý skončil Luca Bertossio z Itálie a třetí Moritz Kirchberg z Německa. Přemysl Vávra skončil sedmý, Miroslav Červenka desátý, Miroslav Černý šestnáctý a Lucie Pešková sedmnáctá. V soutěži národních týmů bylo nejlepší Německo, druhé bylo Maďarsko a třetí Česká republika.

V kategorii Advanced se výborně dařilo českým reprezentantům. Tomáš Bartoň vybojoval stříbrnou a Josef Rejent bronzovou medaili, v pořadí zemí Česká republika zvítězila před Polskem a Rumunskem. Mistrem světa je Švýcar Jonas Langenegger.

Česká televize uvede v pondělí 20. 8. od 16:30 na programu ČT Sport reportáž. Ta se následně objeví i zde na airZone.TV.

Konečné výsledky:
ADVANCED
UNLIMITED

Ve Zbraslavicích je kompletní světová špička v čele s úřadujícím Maďarem Ferencem Tóthem, silný tým má i Rusko a Polsko. Svá želízka v ohni má ale i Česká republika – v kategorii Unlimited soutěží ostřílení harcovníci Přemysl Vávra, Miroslav Červenka a Lucie Pešková, do nejvyšší kategorie postoupil i mistr světa v Advanced Miroslav Černý. Česká republika má šance i v kategorii Advanced, kde bude létat tým ve složení Josef Rejent, Aleš Ferra, Lukáš Pařízek a Tomáš Bartoň.

vlcsnap-2018-08-02-13h35m31s91

Český reprezentační tým v kategorii Unlimited
– Lucie Pešková, Přemysl Vávra, Miroslav Červenka a Miroslav Černý

Tým airZone.TV byl na místě a průběžně přinášel aktuální zprávy a videoreportáže. Ty naleznete na FACEBOOKU WGAC 2018.

Miroslav Oros a Zbyněk Smetana, airZone.TV

Zveřejnit odpověď