Plachtaři soutěží o tituly mistrů světa v neklapkových třídách v Polsku

Celkem 132 kluzáků v tzv. neklapkových třídách soutěží od 8. do 21. července 2018 ve třech třídách o tituly mistrů světa v polském Ostrowě Wielkopolském. Česká republika má v každé třídě dvojici reprezentantů.

wgc2018pl_02

Ve standardní třídě soutěží a ke skupině favoritů na úspěch patří úřadující mistr Evropy Pavel Loužecký se svým týmovým kolegou Miloslavem Cinkem. Oba létají na kluzácích LS-8b. Konkurence v této kategorii je ale obrovská – soutěží celkem 47 kluzáků.

wgc2018pl_01

Ve 15-ti metrové třídě budeme zvědaví na Radka Krejčiříka (Ventus 2ax) a Ondřeje Bordovského (ASG 29E) . Ve startovním poli čítajícím 37 pilotů vidíme ale i jméno největšího favorita – Poláka Sebastiana Kawy (ASG 29).

Ve třídě klubové létá celkem 48 pilotů a Českou republiku reprezentují Ivan Novák a Jaroslav Tomaňa – oba na standardních Cirrusech.

wgc2018pl_03

Oficiální stránky mistrovství najdete ZDE. Aktuální zadání tratí a výsledky můžete sledovat na Soaring Spotu, aktuality se objevují na facebookových profilech WGC2018PL a České plachtařské reprezentace, na Youtubu Aeroklubu Ostrowského se také organizátoři pokoušejí přenášet několikrát denně živé vstupy.

Miroslav Oros, airZone.TV

Zveřejnit odpověď