X-Alps 2015 – Den 2 – Mayer drží první desítku a vytahuje žolíka! 80% startovního pole navíc penalizováno! (+ rozhovor)

P-20150702-00051_News

Český tým se i na konci 2. dne Red Bull X-Alps drží v první desítce. Konkrétně je teď Standa Mayer po odpoledním letu (5 hodin ve vzduchu a přistání v půl osmé) na 7. pozici a kráčí údolím na Garmisch a dále ke čtvrtému otočnému bodu v Lermoosu pod Zugspitze. K tomuto bodu mu zbývá kolem 30 km chůze. Údolím, po relativní rovině. Standa už ráno oznámil, že si vybere první ze dvou night pasů, který ho opravňuje k vynechání povinné noční přestávky od 22:30 do 5:00. Většinu jeho soupeřů navíc postihla penalizace 2 hodiny za „švindlování“ při cestě na první otočný bod Geissberg. Původně to mělo být 6 hodin, nakonec jury upravila tuto penalizaci na pouhé 2 hodiny.

Čtvrtého otočného bodu dosáhl jako první kdo jiný než Švýcar Christian Maurer, který nad něj doletěl už kolem 17. hodiny odpoledne. Podpis na tabuli v Lermoosu ho ale donutil přistát a dál pokračovat pěšky. Tomuto by se právě rád Stanislav Mayer vyhnul použitím night pasu. Čtvrtého otočného bodu dosáhli už další dva borci – P. Guschlbauer z Rakouska a jeho krajan S. Gruber.

Čerstvé dojmy přímo od Standy Mayera – poslechněte si telefonát:

 

Těsně před pondělním přistáním se nám také podařilo odchytit Denisu Mayerovou, Standovu sestru, nutriční odbornici a fyzioterapeutku:

 

S dalšími informacemi se opět přihlásíme během třetího dne. Sledujte www.airzone.tv a také naše facebookové stránky www.facebook.com/airzone.tv, kde také můžete zanechávat vzkazy, které po telefonu Standovi Mayerovi a jeho týmu předáme.

Live tracking můžete sledovat na www.redbullxalps.com.

 

Zveřejnit odpověď